Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Mondială a Spațiului, sărbătorită de elevii școlii smart din Ciugud

Publicat


Elevii Școlii Gimnaziale din Ciugud, prima școală inteligentă din mediul rural din România, au sărbătorit Săptămâna Mondială a Spațiului. Copii din peste 30 de județe ale țării au trimis desene sugestive despre spațiul cosmic, iar acestea au fost expuse în sala de sport a școlii din Ciugud.

Peste 1.000 de desene trimise de copiii din țară au fost prezentate la Ciugud. În paralel, unitatea de învățământ a găzduit și Simpozionul Național „Spațiul îți ghidează pașii”, proiect inițiat și coordonat de profesor Cornelia Drașovean, cadru didactic titular al școlii din Ciugud.

În cadrul acestuia, elevii de la școala din Ciugud dar și de la alte școli prietene din zonă au aflat informații importante despre spațiul cosmic, despre proiectele de descoperire și cercetare a spațiului și au vizitat expoziția cu lucrările colegilor lor din întreaga țară.

Grăitoare sunt reacțiile copiilor care au văzut expoziția de lucrări:

„N-am văzutîn viața mea o sală așa colorată!” (Alexandru, clasa a V-a)

„Toate desenele sunt cele mai drăguțe! Ever!” (Daria, clasa a III-a)

„Avem desene câte vrem!” (Lucian, clasa a III-a)

„Mi se pare extraordinar!” (Ștefan, clasa a I)

„Am văzut copii cu creații pline de sclipici!” (Ioan, clasa I)

„Atâția copii care au făcutatâtea desene impresionante!” (Călin, clasa a VI-a)

Săptămâna Mondială a Spațiului (WSW) este cel mai mare eveniment public din lume dedicat celebrării spațiului cosmic și are loc anual în perioada 4 – 10 octombrie. Este o sărbătoare internațională a contribuției științei și tehnologiei spațiale la îmbunătățirea condiției umane. Săptămâna Mondială a Spațiului constă într-o multitudine de evenimente legate de spațiu, organizate de agenții spațiale, companii aerospațiale, școli, muzee sau cluburi de astronomie într-un interval de timp comun pentru a obține un impact mai mare în rândul publicului, prin sincronizare. Comitetul Asociației selectează în fiecare an o temă pentru Săptămâna Mondială a Spațiului pentru a oferi o atenție deosebită activităților și evenimentelor care au loc în peste 80 de țări în perioada 4-10 octombrie.Tema propusă pentru Săptămâna Mondială a Spațiului 2019 de către OrganizațiaNațiunilor Unite este „The Moon: Gateway to the Stars – Luna: poarta către stele”.

Elevii din Ciugud învață într-o școală modernă, prima școală smart din mediul rural din România. Proiectul a presupus, pe lângă modernizarea clădirii, și implementarea unor soluții inteligente pentru iluminat și climatizare. Sistemul permite ca în fiecare clasă iluminatul și climatizarea să se regleze în funcție de scenarii prestabilite sau cu ajutorul unor senzori. În cazul iluminatului senzorii aprind sau opresc lumina când sesizează prezența în clasă și o reglează apoi în funcție de lumina diurnă astfel încât să nu afecteze ochii copiilor. Chiar și băile au senzori de inundație care opresc rețeaua de apă dacă pe podea se sesizează o mare cantitate de apă. Urmează să fie achiziționate și table interactive, tablete și softuri educaționale. De asemenea în școală va fi realizată o platformă on-line care va conține catalog electronic dar va permite încărcarea și descărcarea unor materiale educaționale sau interacțiunea on-line profesor – părinte. Școala din Ciugud are în prezent aproximativ 120 de elevi în 9 clase, respectiv de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE – INCENDIU în Lancrăm: O casă a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

pompieri

O casă din localitatea Lancram, județul Alba, a fost cuprinsă de flăcări marți noaptea, în jurul orei 22.40. UPDATE 23.10: Potrivit ISU Alba, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 2 metri patrați în jurul consolei. Nu au mai fost semnalate alte probleme.  Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din Champions League. Ce obiectiv are echipa din ”Mica Romă”

Publicat

volei alba blaj

Echipa din ”Mica Romă”, Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din Champions League. Marți, 19 decembrie sportivele care reprezintă echipa din Blaj au pierdut cu scorul de 3 – 1 împotriva echipei din Nantes.  Voleibalistele din Blaj au intrat pe teren, după o serie de şase victorii în campionat. Volei Alba Blaj s-a reîntors […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

After-school și masă caldă în școli, din bani europeni. Anunțul făcut de vicepremierul Raluca Turcan

Publicat

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat într-o postare pe Facebook că implementarea unui program generalizat de tip after school și o masă caldă în școli ar putea fi posibilă cu fonduri europene.  Anunțul after–school-ului generalizat în școlile din România și a introducerii mesei calde în clase vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, cea mai dinamică piaţă auto din Europa, în luna octombrie. A crescut cu peste 58% numărul înmatriculărilor

Publicat

masini-noi

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anunţat marţi că vânzările de autoturisme noi în Europa (UE plus ţările EFTA) au înregistrat o creştere de 8,6% în luna octombrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cea mai dinamică piaţă auto fiind cea din România, unde înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o creştere […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate