Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Mondială a Turismului, sărbătorită la Alba Iulia cu exerciții demonstrative, expoziții foto și folk cu Alina Manole

Publicat

ziua mondiala a turismului 27 septembrie În fiecare an, pe 27 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Turismului. Cu această ocazie, albaiulienii au avut parte de un eveniment dedicat exclusiv turismului, cu exerciții demonstrative ale salvamontiștilor, expoziții foto pe teme turistice, o întâlnire cu celebrul explorator David Neacșu și un concert al folkistei Alina Manole. Activitățile au avut loc la spațiile RYMA, începând cu ora 16.30. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Asociația RYMA și Serviciul Public Județean Salvamont Alba.

„Dintre toate motivele pentru care turismul merită sărbătorit, îl vom pomeni pe cel mai important: bucuria că ne înconjoară zeci, poate chiar sute de locuri și momente bune de luat în seamă, de vizitat, de aprofundat și de fotografiat. Turismul înseamnă călătorie, comunicare, cunoaștere, provocare, sănătate și voință. Și, mai presus de toate, înseamnă marketing, deschidere și viziune. Indiferent dacă vorbim de catedrale, de ruine, de evenimente, de ritualuri tradiționale sau de personalități, turismul este și va fi întotdeauna un domeniu în care oricine are acces. Este o lume verde, o lume pe care județul Alba o conține și cu care se mândrește”, au transmis organizatorii.

În 2012, pentru al treilea an la rând, cercurile școlare de turism din județul Alba au participat la eveniment: Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și Colegiul Tehnic Aiud. De asemenea, încă două școli care s-au implicat în eveniment (fiind totodată viitoare participante la acest proiect al cercurilor de turism, coordonat de Consiliul Județean Alba) au fost Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și Grupul Școlar Industrial „Corneliu Medrea” Zlatna.

Ziua de 27 septembrie reprezintă data la care, în anul 1970, s-a adoptat Statutul Organizației Mondiale a Turismului. Începând cu anul 1980, această zi a fost celebrată în fiecare an, ca fiind Ziua Mondială a Turismului.

Vă invităm să vedeți cum a fost sărbătorită Ziua Mondială a Turismului la Alba Iulia:

FOTO: Vali CIONTEA

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax