Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Mondială a Turismului, sărbătorită la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Publicat

Ziua Mondială a Turismului, sărbătorită în 27 septembrie, a fost un prilej pentru elevii de la Colegiul ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia să se documenteze și să realizeze materiale proprii despre istoria turismului și despre importanța de ordin social, cultural, politic şi economic a acestuia.

Timp de două zile, Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic a fost gazda mai multor activități din cadrul proiectului educativ cu tema”Turismul și munca: un viitor mai bun pentru toți”, aflat deja la ediția a IV-a.

Obiectivele urmărite au avut în vedere dezvoltarea capacității de sinteză a noțiunilor noi despre istoria turismului și importanța acestuia, de comunicare liberă (în limba română sau limbă străină), de îmbunătățire a cunoștințelor pentru realizarea unui powerpoint sau poster și de exprimare a creativității.

Elevii din clasele IX C, X A, X E, X D, XII A  s-au informat și au realizat materiale diverse în limba română și engleză (ppt, poster, film video) privitoare la turismul din România și cel din străinătate, despre cele mai importante țări și orașe  turistice din Europa.

Aceștia au fost coordonați de profesorii Felicia Beca, Emil Cetean, Cristian Dincă, Victoria Popa, Adrian Popi, Mihaela Stanciu, Claudia Chinde, Simona Dogaru, Amalia Furdui și Lavinia Dobra.

De asemenea, elevii au participat activ la o activitate de introducere în știința informării și documentării și de comunicare într-o limbă străină (engleză și franceză) prin turul virtual al orașelor Paris și Londra.

Primele trei prezentări și postere au fost premiate cu diplome și s-au bucurat de aprecierile celor prezenți. Activitățile s-au derulat în clase și în CDI pentru a respecta măsurile de siguranță în contextul actualsau online, acolo unde situația a fost necesară, transmite profesor Lavinia Dobra.

Cele peste 155 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a OrganizaţieiNaţiunilor Unite, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Mondială a Turismului. Aceasta a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax