Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Ziua Poliției Române, marcată la IPJ Alba. Agent răsplătit cu „Placheta de Onoare”, prezentare de carte și avansări în grad

Publicat

În acest an, Ziua Poliției Române a fost sărbătorită sub semnul solidarității și al continuării misiunilor de protecție a sănătății. Festivitățile au fost organizate, în cadrul restrâns, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. De Ziua Poliției Române, 108 polițiști au fost avansați în grad.

La data de 25 martie, de Buna Vestire, Poliţia Română sărbătoreşte 199 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii, în slujba cetăţenilor.

Momentul a fost marcat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba prin organizarea unei festivități restrânse, la care au luat parte, în sistem videoconferință, polițiștii de la subunități, cu respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară impuse de situația pandemică în care ne aflăm.

În cadrul festivității a fost prezentată dispoziția de avansare, înainte de îndeplinirea stagiului minim, a unui număr de 15 poliţişti, după cum urmează: în gradul de comisar de poliție, subcomisar de poliție Câmpean Claudiu Iulian și subcomisar de poliție Todescu Ioan Mihai, în gradul de inspector de poliție, subinspector de poliție Simedru Mărioara, în gradul de agent șef principal de poliție agent șef de poliție Șerdean Sorin Nicolae, în gradul de agent șef adjunct de poliție, agent principal de politie Căpîlnean Alin Ghedeon, agent principal de politie Bogdan Dumitru Gabriel și agent principal de politie Cîmpean Victor, în gradul de agent principal de poliție agent de politie Bleza Augustin Adrian, agent de politie Bordea Constantin Mircea, agent de politie Avram Ana Maria, agent de politie Rad Marina Cristiana, agent de politie Bogdan Ioan Cosmin, agent de politie Bara Camelia, agent de politie Rus Ana Maria și agent de politie Cîrgea Dragoș.

Alți 25 de ofițeri și 68 de agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost avansați, la îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional următor, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Pentru curajul de care a dat dovadă și modul în care a intervenit, în data de 1 februarie 2021, pentru salvarea vieții unui bărbat din comuna Crăciunelu de Jos, agentul principal de poliție Costantea Andrei Cristian a primit, prin partea conducerii Poliției Române, „Placheta de Onoare a Poliției Române”.

Nicolae Albu, prefectul Județului Alba, le-a transmis mulțumiri și felicitări tuturor poliţiştilor din judeţ. „Misiunea dumneavoastră nu este ușoară, dar să fiți convinși că cetățenii, în folosul cărora acționați, apreciază ceea ce faceți. Vă îndemn să aveți încredere și vă urez să fiți sănătoși și să rămâneți tenace, pentru că avem nevoie de dumneavoastră. La mulți ani!”.

La rândul său, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, a adresat felicitările sale tuturor poliţiştilor din Alba alături de urări de sănătate și îndemnul de a fi curajoși.

La finalul festivităţii, comisarul şef de poliție Dogaru Florin Constantin, şeful inspectoratului, i-a felicitat pe poliţiştii din judeţul Alba, le-a urat succes în activitatea profesională şi multă sănătate, iar invitaţilor le-a adresat mulţumiri pentru gândurile bune şi urările adresate. „Le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată, care în același timp ne onorează și ne obligă să găsim cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor comunității!”

Un alt moment organizat cu prilejul Zilei Poliției Române, la sediul inspectoratului, a fost prezentarea volumului de poezie ”Robi ai aceluiași păcat”, scris de Marina Cristiana Rad.

 

Îndrăgostită de Eminescu, Minulescu și Bacovia și-a încercat penița din vremea adolescenței dar a ales să devină polițist criminalist. Încurajată de colegi și familie a continuat să scrie, iar, cu sprijinul Organizației Teritoriale a Corpului Național al Polițiștilor Alba, creația sa a văzut lumina tiparului.

”Marina este unul dintre oamenii care astăzi, în această zi specială, vă pune sufletul ei în palmă. Vă mulțumesc pentru că ați încurajat-o în acest demers și o felicit că ne oferă un crâmpei de trăiri adevărate”, a precizat profesor Daniela Floroian, de la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, cea care a prefațat volumul.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Programul „Litoralul pentru Toți” începe duminică. Tarife de cazare de la 34 de lei. LISTA hotelurilor

Publicat

Programul social „Litoralul pentru toți” începe duminică. Federația Patronatelor din Turismul Românesc anunță că prețurile sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.

Programul social „Litoralul pentru toți” începe duminică, dată de la care turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile de la Marea Neagră cu tarife ce pornesc de la 34 de lei pe noapte de persoană. Prețurile sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon, arată datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Aproximativ 4000 de locuri de cazare disponibile

Pentru ediția din acest an și-au anunțat participarea zeci de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziția turiștilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte.

Până în 19 iunie, românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc în extra-sezon, cu tarife pornind de la 34 de lei pe noapte de persoană. La fel ca în anii precedenți, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

„Recomandăm turiștilor să-și facă vacanțele pe litoralul nostru și în extrasezon. Au toate motivele: plajele și stațiunile nu sunt aglomerate, vremea este foarte frumoasă și, poate cel mai important argument, prețurile sunt mult mai mici decât în lunile iulie și august”, afirmă Dragoș Răducan, președintele FPTR, potrivit Mediafax.

Cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fără mic dejun începe de la 34 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare.

Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masa all-inclusive, tarifele încep de la 160 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 3 nopți de cazare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Comunicat Primăria Aiud: precizări despre situația celor 67 de asistenți și îngrijitori angajați în perioada pandemiei la spital

Publicat

Primăria Aiud face precizări referitoare la situația celor 67 de asistenți și îngrijitori angajați în pandemie la Spitalul Municipal și pentru care nu sunt resurse financiare în vederea angajării lor pe perioadă nedeterminată.

”În timpul pandemiei de COVID-19, în cadrul Spitalului Municipal Aiud au fost angajate 67 de persoane (asistenți și îngrijitori) pentru ca spitalul să facă față numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

După ce numărul de cazuri COVID-19 s-a diminuat, noii angajați au fost împărțiți pe toate secțiile spitalului (spitalul a funcționat în regim COVID și într-o a doua etapă în regim mixt), majoritatea medicilor fiind foarte mulțumiți de ei.

În continuare, acești noi angajați reprezintă o resursă umană deosebit de importantă pentru Spitalul Municipal Aiud, dar din cauza lipsei finanțării păstrarea lor în posturi devine imposibilă.

Nu există posturi bugetate pentru ocupare la spitalul municipal

Consiliul Local Aiud se află în imposibilitate legală de a menține cele 67 cadre medicale pe posturi deoarece menținerea lor se poate face respectând limita creditelor bugetare aprobate. În prezent, în cadrul Spitalului Municipal Aiud, nu există posturi vacante (bugetate), care să fie neocupate.

Legea 133/2022 prevede posibilitatea cheltuielilor cu personalul doar în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale, ceea ce la Aiud nu există.

Citește și LIVE VIDEO: Proteste în curtea Spitalului din Aiud. Zeci de angajați în perioada pandemiei de COVID urmează să fie concediați

Conform Articolului 199 (1) <Autoritățile publice locale pot participa la finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condițiile legii, bunuri și servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităților sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocație de hrană, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale>.

Solicitare la Ministerul Sănătății pentru asigurarea resurselor financiare

Având în vedere cele expuse mai sus, Consiliul Local Aiud a transmis Ministerului Sănătății solicitarea ca, în semn de recunoaștere morală a efortului pe care un spital precum cel din Municipiul Aiud l-a făcut de-a lungul pandemiei, să asigure resursele financiare necesare aplicării Legii 70/2022 privind ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată.

Iar pe această cale ne adresăm tuturor factorilor responsabili, parlamentarilor sau șefilor instituțiilor care au un cuvânt de spus: Trebuie să susțineți Spitalul Municipal Aiud, așa cum Spitalul Aiud a susținut întreg județul Alba atunci când spitalele erau pline de bolnavi. Aveți o datorie morală în acest sens”.

Primăria Municipiului Aiud – comunicat

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Noii salvatori ai ISU Alba depun jurământul militar. Festivitate în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba organizează vineri, 20 mai, festivitatea prilejuită de depunerea Jurământului militar de către noii colegi ai ISU Alba. 

Evenimentul are loc în Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina, totodată fiind prezente forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Alba.

Articol în curs de actualizare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Consilierii locali din Aiud trimit o solicitare ministrului Rafila. Cât ar costa lunar menținerea angajaților vizați de concediere

Publicat

Protestul angajaților de la Spitalul din Aiud, care urmează să fie concediați în data de 6 iunie, a ajuns în atenția consilierilor locali ai municipiului.

Aceștia au luat decizia de a trimite o solicitare către Ministerul Sănătății și către ministrul Alexandru Rafila personal, pentru a lămuri problema din punct de vedere legal și financiar.

Potrivit viceprimarului din Aiud, Lorincz Helga, problema în care se regăsesc persoanele angajate la spital în timpul pandemiei ține de o lacună administrativă.

Municipiul Aiud nu are cadru legal pentru a plăti salariile angajaților. În plus, cheltuiala s-ar ridica la suma de 600.000 de lei brut pe lună, a precizat aceasta pentru Alba24.ro.

Este vorba despre câteva zeci de persoane care au fost angajate pe perioadă determinată și care vor rămâne loc de muncă.

Consilierii locali îi solicită ministrului să indice soluția pentru angajarea cadrelor medicale, pe perioadă nedeterminată.

Mai exact să indice o cale legală prin care cele 67 de cadre medicale care au fost angajate pe perioadă determintă, să devină angajați ai spitalului, plătiți din fonduri de la nivel central.

Citește și LIVE VIDEO: Proteste în curtea Spitalului din Aiud. Zeci de angajați în perioada pandemiei de COVID urmează să fie concediați

Reamintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost cel care a anuțat în august anul trecut că ei vor fi păstrați în sistem, dar legea care a apărut ulterior plasează finanțarea în cârca autorităților locale.

Oamenii spun că se bazau pe o declarație a ministrului Sănătății Alexandru Rafila și pe o lege, ambele din august 2021, care le dădea dreptul să rămână în sistem. Legea este în vigoare, dar finanțarea ar trebui să fie asigurată de la nivel local, în acest caz.

După ce numărul de cazuri COVID s-a diminuat, noii angajați au fost împărțiți pe toate secțiile spitalului (spitalul a funcționat în regim COVID și într-o a doua etapă în regim mixt), majoritatea medicilor fiind foarte mulțumiți de ei.

Este vorba despre oameni care s-au specializat în ultimii doi ani în condiții dure și au învățat în practică mult mai mult decât ar fi putut învăța la o școală sanitară.

Practic, reprezintă o resursă umană importantă pentru orice spital, dar de care ministerul se dispensează. Asta deși ar putea fi nevoie din nou de ei.

De remarcat ar mai fi și că după ce va renunța la ei, spitalul va reveni la deficitul de personal de dinainte de pandemie, spun surse din cadrul instituției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax