Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Pompierilor, sărbătorită la Alba Iulia. Înaintări în grad, demonstraţii de intervenţii şi expoziţie

Publicat

De ziua lor, pompierii din Alba Iulia au organizat mai multe evenimente în Piaţa Cetăţii. Au fost ceremonial militar şi religios, exerciţii demonstrative de intervenţie la incendiu şi al echipajelor de descarcerare, expoziţie de tehnică de acţiune, iar cei interesaţi au avut ocazia să afle mai multe despre profesia de pompier.

Pe 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba a organizat “Ziua Porţilor Deschise”. Cei interesaţi au putut asista la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, iar în Piața Cetății din Alba Iulia a fost ceremonial militar și religios şi au fost prezentate ordinele şi mesajele primite cu ocazia “Zilei Pompierilor din România”, în prezenţa autorităţilor locale şi mai multor albaiulieni.

Prin Ordin al Ministrului al Ministerului Afacerilor Interne și prin Ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, următoarele cadre militare:
– căpitan Bogdan Șchiopu – în grad de maior;
– plutonier adjutant Daniel Buta – în grad de plutonier adjutant șef
– plutonier major Virgil Pongraț – în grad de plutonier adjutant
– plutonier major Daniela Medrea – în grad de plutonier adjutant.

În cadrul ceremonialului militar, au mai fost felicitați și recompensați pentru rezultatele obținute la competițiile sportive – judo categoria + 100 kg și “Cel mai puternic pompier”, următoarele cadre militare:
– plutonier major Mihai Avram – judo categoria + 100 kg
– plutonier major George Narița – “Cel mai puternic pompier”.

Tot cu această ocazie, au fost organizate patru concursuri la radio pentru copii cu tematica din domeniul situațiilor de urgență, iar câştigătorii au fost premiaţi.

Atracţia pentru public au fost exercițiile demonstrative şi expoziția de tehnică și mijloace din dotarea inspectoratului. Au fost prezentate “live” intervenţii SMURD, iar cei care au vrut să vadă cum ar fi un început în profesia de pompier au putut urca în maşinile de intervenţie şi au avut ocazia să afle detalii interesante.

În continuare, după-amiază, s-a desfăşurat întâlnirea cadrelor active cu invitații și cadrele militare în rezervă.

“Ziua de 13 septembrie a fost şi va rămâne un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor prin faptele de armă săvârşite sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu. Intrarea trupelor otomane invadatoare în Bucureşti a prilejuit unităţilor militare româneşti, printre care şi Compania de Pompieri, să înscrie unul dintre momentele înălţătoare ale Revoluţiei române, încleştarea din Dealul Spirii devenind un simbol al luptei poporului român pentru libertate şi independenţă. Această bătălie reprezintă prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă a ostaşilor noştri, ca parte integrantă a tinerei armate române moderne, constituită în urma păcii de la Adrianopole 1829.

Pentru a cinsti memoria pompierilor militari care au căzut la datorie în Dealul Spirii, dar şi a celorlalţi pompieri, eroi peste veacuri, data de 13 Septembrie a fost declarată Ziua Pompierilor din România. Sărbătoarea constituie un prilej de evocare a faptelor de arme săvârşite acum un veac şi jumătate de militarii pompieri din Bucureşti care, alături de infanteriştii Regimentului 3 şi masele revoluţionare ridicate la luptă, au înscris o pagină de eroism în lupta poporului român pentru emancipare naţională şi socială”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Vezi şi FOTO: Pompierii de la ISU Alba și-au testat forțele. CÂŞTIGĂTORII concursului „Cel mai puternic pompier”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax