Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua porților deschise la Centrul de Cultură Augustin Bena din Alba Iulia. Peste 200 de persoane au trecut pragul instituției

Publicat

12507285_469817656536325_8721086739471729155_n Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba printr-un program complex ce s-a derulat pe perioada întregii zile. Peste 200 de persoane au trecut pragul instituției și au văzut cum se desfășoară o zi normală la Centrul de Cultură.
În prima parte a zilei a avut loc „Ziua porților deschise” ale instituției în care publicul larg a fost invitat să viziteze instituția și să se familiarizeze cu activitățile curente derulate în cadrul instituției. Așa se face că au trecut pragul centrului de cultură peste 200 de persoane cu vârste cuprinse între 10 și 70 de ani, toți interesați de modul în care este structurată instituția și de activitățile culturale derulate în cadrul ei.

Vizitatorii au avut prilejul să asiste la orele de formare continuă din cadrul Serviciului ,,Școala de arte și meșteșuguri,, dar și la repetiții ale orchestrei de cameră, ansamblului folcloric sau ansamblului de fanfară.

În cea de-a doua parte a zilei vizitatorii au asistat la un program artistic dedicat aniversării poetului Mihai Eminescu, program pregătit de cursanții Serviciului ,,Școala de arte și meșteșuguri,,. Cei prezenți au putut admira grafică de carte, picturi și fotografii realizate pe teme din opera eminesciană la clasa de arte plastice coordonată de prof.dr. Ioana Raica și clasa de arte vizuale moderne coordonată de Vasile Sârb sau au avut prilejul să reasculte melodii cunoscute pe versuri semnate de Mihai Eminescu, în interpretarea cursanților de la clasa de canto coordonată de prof. Marinela Popa, clasa de instrumente cu clape coordonată de prof. Cristian Șușman, clasa de chitară folk coordonată de prof. Ovidiu Romoșan și clasa de instrumente de suflat coordonată de prof. Nicu Vancu.

Un moment inedit al programului a fost pregătit de profesoara Leontina Fărcaș care a pregătit o surpriză tuturor interpretând Doina lui Mihai Eminescu acompaniată la pian de Cristian Șușman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax