Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Porţilor Deschise la Liceul Teoretic Teiuş. Expoziţie de mărţişoare, flashmob şi ateliere pentru copiii care se vor înscrie la şcoală

Publicat

17015443_1265008853587345_8877460_o Liceul Teoretic Teiuş şi-a deschis porţile, marţi, pentru părinţii şi copiii care din toamnă vor intra în clasa pregătitoare. Aceştia au fost invitaţi să viziteze Bazarul de 1 martie, o expoziţie de mărţişoare cu vânzare şi au urmărit un flashmob cu un mesaj educativ, pregătit de elevii liceului înscrişi la Centrul “Proromanes”, sub conducerea personalului de specialitate de la centru.

Invitaţii au fost conduşi apoi în sala CDI a liceului, unde au primit pliante şi a avut loc întâlnirea cu învăţătorii care vor preda la clasa pregătitoare şi domnii directori.

Directorul Marius Cosmin Pintea le-a prezentat toate informaţiile necesare în legătură cu înscrierea în învăţământul primar 2017-2018: cine se poate înscrie în clasa pregătitoare, unde vor avea loc înscrierile, ce acte sunt necesare, calendarul înscrierilor, unde se organizează clasa pregătitoare. Le-a prezentat apoi două materiale Power-Point: unul  cu un scurt istoric al şcolii, iar celălalt despre activităţile extracurriculare desfăşurate de elevii şi cadrele didactice din şcoală.

Directorul adjunct Octavian Rusu le-a vorbit părinţilor despre câteva din realizările liceului, despre seriozitatea şi implicarea profesorilor din toate ciclurile de învăţământ din şcoală, subliniind faptul că educaţia elevilor şi obţinerea celor mai bune rezultate sunt  prioritare, acest fapt datorându-se unei foarte bune colaborări şcoală-familie.

Profesorul în învăţământul primar Maria Liliana Popa le-a prezentat câteva dintre obiectivele generale ale clasei pregătitoare: oferirea unui start bun în viaţa şcolară, dezvoltarea socializării şi adaptării la schimbare, consolidarea cunoştinţelor dobândite anterior, accentuând idea conform căreia clasa pregătitoare e o tranziţie de la grădiniţă la şcoală, că se acordă o mare importanţă jocului în grup, copiii sunt învăţaţi să se ajute unii pe alţii, să fie un grup unit. Li s-a explicat că orele de curs se desfăşoară sub forma activităţilor ludice, că jocurile sunt mult mai bine organizate decât în învăţământul preşcolar, în sensul că regulile sunt respectate mai riguros şi elevii se familiarizează cu disciplina şcolară, cu programul zilnic din şcoală. Şi-a exprimat speranţa că va exista o bună colaborare şi comunicare între doamnele învăţătoare şi părinţi, în interesul copiilor. Institutorul Nicoleta Juncan a întărit cele spuse anterior, considerând faptul că trecerea clasei pregătitoare la şcoală este un lucru benefic atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice, invitându-i pe părinţi să-şi înscrie copiii în această formă de învăţământ.

A avut loc apoi vizitarea unităţii şcolare, în special a actualelor clase pregătitoare şi a viitoarelor clase unde vor învăţa din toamnă micii şcolari. Profesoarele Olga Sicoie şi Ionela Verdeş, învăţătoare la clasele pregătitoare din acest an şcolar, au organizat ateliere de lucru pentru preşcolarii prezenţi la Ziua Porţilor deschise (jocuri şi activităţi adaptate particularităţilor de vârstă ale preşcolarilor). Încântarea copiilor a fost cu atât mai mare în momentul în care au fost lăudaţi pentru implicare şi au fost recompensaţi cu bomboane, mărţişoare şi baloane. Cu toţii au declarat că le place şcoala şi abia aşteaptă ca din toamnă să devină şi ei elevi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax