Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Porţilor Deschise la Liceul Teoretic Teiuş. Expoziţie de mărţişoare, flashmob şi ateliere pentru copiii care se vor înscrie la şcoală


Publicat

17015443_1265008853587345_8877460_oLiceul Teoretic Teiuş şi-a deschis porţile, marţi, pentru părinţii şi copiii care din toamnă vor intra în clasa pregătitoare. Aceştia au fost invitaţi să viziteze Bazarul de 1 martie, o expoziţie de mărţişoare cu vânzare şi au urmărit un flashmob cu un mesaj educativ, pregătit de elevii liceului înscrişi la Centrul “Proromanes”, sub conducerea personalului de specialitate de la centru.

Invitaţii au fost conduşi apoi în sala CDI a liceului, unde au primit pliante şi a avut loc întâlnirea cu învăţătorii care vor preda la clasa pregătitoare şi domnii directori.

Directorul Marius Cosmin Pintea le-a prezentat toate informaţiile necesare în legătură cu înscrierea în învăţământul primar 2017-2018: cine se poate înscrie în clasa pregătitoare, unde vor avea loc înscrierile, ce acte sunt necesare, calendarul înscrierilor, unde se organizează clasa pregătitoare. Le-a prezentat apoi două materiale Power-Point: unul  cu un scurt istoric al şcolii, iar celălalt despre activităţile extracurriculare desfăşurate de elevii şi cadrele didactice din şcoală.

Directorul adjunct Octavian Rusu le-a vorbit părinţilor despre câteva din realizările liceului, despre seriozitatea şi implicarea profesorilor din toate ciclurile de învăţământ din şcoală, subliniind faptul că educaţia elevilor şi obţinerea celor mai bune rezultate sunt  prioritare, acest fapt datorându-se unei foarte bune colaborări şcoală-familie.

Profesorul în învăţământul primar Maria Liliana Popa le-a prezentat câteva dintre obiectivele generale ale clasei pregătitoare: oferirea unui start bun în viaţa şcolară, dezvoltarea socializării şi adaptării la schimbare, consolidarea cunoştinţelor dobândite anterior, accentuând idea conform căreia clasa pregătitoare e o tranziţie de la grădiniţă la şcoală, că se acordă o mare importanţă jocului în grup, copiii sunt învăţaţi să se ajute unii pe alţii, să fie un grup unit. Li s-a explicat că orele de curs se desfăşoară sub forma activităţilor ludice, că jocurile sunt mult mai bine organizate decât în învăţământul preşcolar, în sensul că regulile sunt respectate mai riguros şi elevii se familiarizează cu disciplina şcolară, cu programul zilnic din şcoală. Şi-a exprimat speranţa că va exista o bună colaborare şi comunicare între doamnele învăţătoare şi părinţi, în interesul copiilor. Institutorul Nicoleta Juncan a întărit cele spuse anterior, considerând faptul că trecerea clasei pregătitoare la şcoală este un lucru benefic atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice, invitându-i pe părinţi să-şi înscrie copiii în această formă de învăţământ.

A avut loc apoi vizitarea unităţii şcolare, în special a actualelor clase pregătitoare şi a viitoarelor clase unde vor învăţa din toamnă micii şcolari. Profesoarele Olga Sicoie şi Ionela Verdeş, învăţătoare la clasele pregătitoare din acest an şcolar, au organizat ateliere de lucru pentru preşcolarii prezenţi la Ziua Porţilor deschise (jocuri şi activităţi adaptate particularităţilor de vârstă ale preşcolarilor). Încântarea copiilor a fost cu atât mai mare în momentul în care au fost lăudaţi pentru implicare şi au fost recompensaţi cu bomboane, mărţişoare şi baloane. Cu toţii au declarat că le place şcoala şi abia aşteaptă ca din toamnă să devină şi ei elevi.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate