Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Veteranilor din teatrele de operații, comemorată la Alba Iulia. Ceremonie la mormântul unui militar căzut la datorie

Publicat

Sublocotenent (p.m.) Claudiu Vasile Popa, căzut în luptă în Afganistan, a fost comemorat luni, 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor din teatrele de operații. La mormântul militarului din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia a avut loc o ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor Armatei Române căzuţi la datorie în teatrele de operaţii. A fost oficiată o slujbă de pomenire a militarului Claudiu Vasile Popa şi au fost depuse coroane, jerbe şi flori la mormântul acestuia.

Sublocotenent (p.m.) Claudiu Vasile Popa a absolvit Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia în anul 2004 şi a urmat apoi cursurile Şcolii Militare de Maiştrii Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Eroul şi-a canalizat toate eforturile pentru o pregătire exemplară, acoperind rând pe rând, un spectru larg de discipline specifice forţelor spciale, fiind: scafandru, paraşutist, alpinist, trăgător de elită, controlor de trafic aerian, conductor ambarcaţiuni speciale.

Claudiu Vasile Popa a căzut la datorie în data de 22 septembrie 2013 în Valea Tagab din Afganistan, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, executate împreună cu partenerii americani şi afgani. Tot în acea zi şi-a pierdut viaţa şi camaradul său de arme, erou Adrain Postelnicu.

Militarul a fost decorat post mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război pentru militari iar din partea Statelor Unite ale Americii a fost decorat cu „Steaua de Bronz”.

Ziua Veteranilor din teatrele de operații a fost instituită în anul 2014, pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

sursa: Facebook (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax