Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fotograful Cosmin Szekely din Alba Iulia ajunge în Senatul României, cu expoziția sa foto ”Viața în pandemie”. Cine este ”Bacy”

Publicat

Fie că este vară sau iarnă, pe străzile din Alba Iulia și chiar și din Aiud, este aproape imposibil să nu îl întâlnești pe Cosmin Szekely. 

Fie că aleargă sau este la plimbare cu familia, două lucruri sunt mereu la el: Oaia Ziggy Ziggy și aparatul de fotografiat. În doar câteva zile, Cosmin va umbla cu oița de pluș și aparatul de fotografiat pe holurile Senatului României. 

Mai exact, Cosmin va merge la București unde va expune în foaierul Senatului, expoziția sa foto “Alba Iulia în perioada Stării de Urgență”.

Cosmin nu este străin de interacțiunea cu politicienii, fie ei locali sau de pe plan național. Aproape toți politicienii din Alba sau care au venit în vizită la Alba Iulia au făcut poze cu oița ”Ziggy-Ziggy”.

Cu mici excepții și doar din cauza faptului că îi despărțea un cordon de jandarmi sau agenți SPP, politicienii nu s-au trezit cu oița în brațe pentru a face o poză.

În perioada stării de urgență, când orașul era închis, iar oamenii stăteau în case și nu ieșeau decât pentru a merge la serviciu sau la cumpărături de strictă necesitate, Cosmin a reușit să surprindă atmosfera apăsătoare, străzile pustii și oamenii legii care patrulau pe străzi.

Atunci Cosmin a avut un gând: să pozeze tot ce vede. După un timp și-a dat seama că are un album, care trebuie făcut public și care stă mărturie la un eveniment rar petrecut în România.

A pozat tot, oameni, polițiști, străzi pustii, oameni speriați, sau îngrijorați din cauza pandemiei de COVID.

În luna mai acesta a avut prima expoziție în fața Muzeului Unirii din Alba Iulia. Atunci evenimentul a fost organizat de Muzeu și de Consiliul Județean Alba. La expoziție i-au fost aproape prieteni, reprezentanții muzeului, dar și primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Expoziția din holul Senatului

Marți, 16 noiembrie, Cosmin va ajunge cu expoziția sa în holul Senatului României, la invitația senatorului PSD, Călin Matieș. Expoziția de fotografie ”Viața în pandemie” va putea fi vizionată între orele 9 și 16.30, în holul intrării A1.

Cum s-a apucat Cosmin de fotografie

În urmă cu aproape 10 ani a suferit un grav accident rutier, accident petrecut în afara țării. După ce s-a recuperat pe patul de spital, a avut nevoie de multă recuperare psihică, dar și fizică.

Așa că a început să alerge zilnic, apoi în peisaj a apărut și oița Bacy și a început să facă poze la tot ce vede. Întai a început cu telefonul, iar apoi cu aparatul foto.

A început să citească despre compoziții și tehnici fotografice, dar să și primească sfaturi de la fotografi profesioniști. În timp s-a perfecționat și a ajuns să fotografieze și el profesionist la rândul său.

Pentru Cosmin fotografia este un hobby, un hobby care îl duce pe holurile Senatului României.

Oița Ziggy Ziggy, mascota care-l însoțește pe Cosmin oriunde merge s-a fotografiat cu aproape toate personalitățile politice și vedetele care au trecut prin Alba Iulia.

sursă foto: Fotografii de pe contul de Facebook a lui Cosmin Szekely.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Prostia

    duminică, 14.11.2021 at 16:55

    Omule, pune trei masti, ca de te molipsesti de prostie, nu te mai vindeca nimeni !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax