Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fotograful Cosmin Szekely din Alba Iulia ajunge în Senatul României, cu expoziția sa foto ”Viața în pandemie”. Cine este ”Bacy”


Publicat

Fie că este vară sau iarnă, pe străzile din Alba Iulia și chiar și din Aiud, este aproape imposibil să nu îl întâlnești pe Cosmin Szekely. 

Fie că aleargă sau este la plimbare cu familia, două lucruri sunt mereu la el: Oaia Ziggy Ziggy și aparatul de fotografiat. În doar câteva zile, Cosmin va umbla cu oița de pluș și aparatul de fotografiat pe holurile Senatului României. 

Mai exact, Cosmin va merge la București unde va expune în foaierul Senatului, expoziția sa foto “Alba Iulia în perioada Stării de Urgență”.

Cosmin nu este străin de interacțiunea cu politicienii, fie ei locali sau de pe plan național. Aproape toți politicienii din Alba sau care au venit în vizită la Alba Iulia au făcut poze cu oița ”Ziggy-Ziggy”.

Cu mici excepții și doar din cauza faptului că îi despărțea un cordon de jandarmi sau agenți SPP, politicienii nu s-au trezit cu oița în brațe pentru a face o poză.

În perioada stării de urgență, când orașul era închis, iar oamenii stăteau în case și nu ieșeau decât pentru a merge la serviciu sau la cumpărături de strictă necesitate, Cosmin a reușit să surprindă atmosfera apăsătoare, străzile pustii și oamenii legii care patrulau pe străzi.

Atunci Cosmin a avut un gând: să pozeze tot ce vede. După un timp și-a dat seama că are un album, care trebuie făcut public și care stă mărturie la un eveniment rar petrecut în România.

A pozat tot, oameni, polițiști, străzi pustii, oameni speriați, sau îngrijorați din cauza pandemiei de COVID.

În luna mai acesta a avut prima expoziție în fața Muzeului Unirii din Alba Iulia. Atunci evenimentul a fost organizat de Muzeu și de Consiliul Județean Alba. La expoziție i-au fost aproape prieteni, reprezentanții muzeului, dar și primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Expoziția din holul Senatului

Marți, 16 noiembrie, Cosmin va ajunge cu expoziția sa în holul Senatului României, la invitația senatorului PSD, Călin Matieș. Expoziția de fotografie ”Viața în pandemie” va putea fi vizionată între orele 9 și 16.30, în holul intrării A1.

Cum s-a apucat Cosmin de fotografie

În urmă cu aproape 10 ani a suferit un grav accident rutier, accident petrecut în afara țării. După ce s-a recuperat pe patul de spital, a avut nevoie de multă recuperare psihică, dar și fizică.

Așa că a început să alerge zilnic, apoi în peisaj a apărut și oița Bacy și a început să facă poze la tot ce vede. Întai a început cu telefonul, iar apoi cu aparatul foto.

A început să citească despre compoziții și tehnici fotografice, dar să și primească sfaturi de la fotografi profesioniști. În timp s-a perfecționat și a ajuns să fotografieze și el profesionist la rândul său.

Pentru Cosmin fotografia este un hobby, un hobby care îl duce pe holurile Senatului României.

Oița Ziggy Ziggy, mascota care-l însoțește pe Cosmin oriunde merge s-a fotografiat cu aproape toate personalitățile politice și vedetele care au trecut prin Alba Iulia.

sursă foto: Fotografii de pe contul de Facebook a lui Cosmin Szekely.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Prostia

    duminică, 14.11.2021 at 16:55

    Omule, pune trei masti, ca de te molipsesti de prostie, nu te mai vindeca nimeni !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Începe ”mica ciolaniadă”. PSD și PNL își împart funcțiile de prefect și subprefect. Cum va fi în județul Alba

Publicat

La începutul săptămânii viitoare, cei de la PSD și PNL vor intra la negocieri pentru împărțirea posturilor de prefecți. Marea bătălie este pentru algoritmul prin care aceste funcții vor fi împărțite, fiecare partid dorindu-și să domine cât mai multe județe.

Conform surselor noastre, în BEX-ul PNL, dar și în CPN-ul PSD se vor discuta trei scenarii de lucru:

1. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. În această variantă, un partid ar stăpâni autoritar un județ.

2. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să nu aibă și prefectul. În această variantă, cele două partide s-ar putea controla reciproc.

3. Dacă ai ministru dintr-un anumit județ, atunci nu mai ai și prefectul în județul respectiv. Această măsură ar lovi dur în PNL, asta pentru că mai mulți grei ai PNL și-au înșurubat oameni apropiați în funcțiile de ministru.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Alba24 că în județul Alba PSD va avea un post de subprefect. Practic locul care a fost deținut de subprefectul USR va fi preluat de un reprezentant al PSD.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Șofer din Alba implicat în ACCIDENT rutier la Sibiu. O persoană rănită

Publicat

Un șofer din Alba a fost implicat într-un accident rutier petrecut miercuri seara la Sibiu. O persoană a fost rănită.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul s-a petrecut la intersecția Calea Șurii Mici cu DN 7H.

Un autoturism condus dinspre Calea Șurii Mici de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din județul Alba a intrat în coliziune cu un microbuz transport persoane condus pe DN 7H spre A1 de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Vâlcea.

În microbuz se aflau 7 pasageri, unul dintre aceștia, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Vâlcea, fiind rănit și transportat la spital, conștient.

Polițiștii rutieri desfășoară cercetări în vederea stabilirii cauzei exacte care a dus la producerea accidentului.

Din datele ISU Sibiu, au fost acordate îngrijiri medicale și unei adolescente de 16 ani, care a suferit atac de panică. Aceasta nu a fost transportată la spital.

Șoferul autoturismului este din Alba Iulia, potrivit unor surse.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Parada Fanfarei din Petrești, alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, la Sebeș

Publicat

Cu ocazia Zilei Naționale, în municipiul Sebeș a avut loc miercuri, începând cu ora 17:00, parada Fanfarei din Petrești alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”.

Evenimentul s-a desfășurat pe traseul centrul vechi – Parcul Tineretului din Sebeș.

Reamintim că de Ziua Națională a României, parada Fanfarei din Petrești a avut loc și la Petrești și în cartierul M. Kogălniceanu, începând de la ora 15:00, respectiv 16:00.

Programul de 1 Decembrie a mai cuprins o expoziție documentară și expoziții de carte.

De asemenea, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială  „Lucian Blaga” Lancrăm au avut program cu publicul, în intervalul orar 10.00 – 16.00, accesul vizitatorilor fiind gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Doi elevi din clasa a V-a a unei școli din Alba Iulia au înființat o revistă și un site, în doar câteva zile

Publicat

Doi elevi din clasa a V-a, de la Școla Generală ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, au înființat o revistă a clasei, apoi un site. Totul în minivacanța de 1 Decembrie. 

Revista se numește pauzamare.ro și conține articole despre diferite subiecte de interes pentru copii.

”Suntem Alan și Alex, elevi în clasa a V-a C la Școala Generală Vasile Goldiș din Alba Iulia. Suntem doi băieți obișnuiți, avem pasiuni și preocupări diferite, dar cu o mare dorință de a realiza lucruri frumoase.

Ce ne-a determinat să facem o revistă a clasei, iar mai apoi un site?

În urmă cu o lună am primit un proiect la limba și literatura română ce consta în realizarea unei broșuri sau reviste în care să includem un text literar, unul non literar și o legendă despre o plantă. Amândoi am realizat câte o revistă pe care ne-am prezentat-o unul altuia, fiind foarte încântați de rezultat” au scris cei dou băieți pe siteul lor.

De ce au ales titlul Pauza Mare?

”Care este momentul preferat al oricărui elev, la școală? Pauza mare. Este cea mai lungă dintre recreații, în care se întâmplă cele mai multe aventuri, discuții, jocuri distractive sau întâmplări poznașe.

Exact ce găsiți în revista și pe pagina noastră: subiecte interesante și idei amuzante pentru a le citi și discuta în… Pauza Mare!” au adăugat aceștia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate