Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Atac terorist la Londra cu 6 morți și 48 de răniți! MAE: ”Nu au fost raportați români printre victimele atentatului!”


Publicat

atac la londraCel puțin 6 oameni au murit în această noapte într-un atac terorist produs în centrul Londrei, alți 48 fiind răniți. Potrivit primarului Londrei, unii dintre aceștia sunt în stare gravă. Trei teroriști au fost împușcați și uciși de polițiști însă autoritățile caută eventuali complici ai acestora. Potrivit Poliției Metropolitane, atacul a început sâmbătă noaptea târziu, când un autovehicul închiriat de teroriști cu câteva ore înainte, a intrat în pietonii care treceau pe Podul Londrei. După atac, ucigașii au părăsit mașina continuând să înjunghie oamenii din zonă. O serie de oameni au fost înjunghiați, inclusiv un ofițer de poliție care a răspuns apelului. 

”Ofițeri înarmați au răspuns foarte repede și curajos, confruntându-se cu trei bărbați suspecți care au fost împușcați mortal în Borough Market. Suspecții au fost împușcați la 8 minute după primul apel la urgențe. Suspecții purtau ceva ce semăna cu niște veste explozive, dar care s-au dovedit a fi false” a declarat un purtător de cuvânt al Poliției.

Martorii oculari au vorbit despre panică, în condițiile în care incidentele au izbucnit în vecinătatea unui punct important de transport public, într-o zonă înțesată de restaurante. Reprezentanții ambulanței au spus că între 20 și 30 de oameni au fost transporatați la șase spitale la care au fost deplasate și forțe de securitate.

Acesta a fost cel de-al treilea atac care a lovit Regatul Unit în acest an.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că printre morți și răniți nu s-ar afla și români. Totuși, o celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra.

Imagini amator. Sursa: youtube.com

 atac londra 2Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Slujba de înmormântare a veteranului de război Laurean Deac, la Biserica Baptistă Cetate din Alba Iulia

Publicat

Veteranul Laurean Deac din Alba Iulia a decedat în cursul zilei de marți, 15 iunie 2021. Înmormântarea acestuia este transmisă live de Biserica Baptistă Cetate din Alba Iulia. 

Laurean Deac a decedat la vârsta de 99 de ani.

În urmă cu aproape o lună, Laurean Deac s-a externat din spital după ce a avut COVID.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Veteranul de război, Laurean Deac, a învins coronavirusul la 99 de ani. Aprecieri și mulțumiri pentru personalul medical

Povestea de viață a veteranului de război

A fost încorporat în 1 aprilie 1943, la 22 de ani. După un an de instrucţie, la 1 aprilie 1944 a plecat pe front în Rusia.

”După armistiţiu, ne-au înconjurat rușii. Eram în Moldova când s-a întâmplat. La Erevan ne-au dus. Eram 600 de oameni acolo, n-au deparazitat și ne-au băgat în fabrică, la topit aluminiu”, a povestit joi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Mesajul pentru români al veteranului de război din Alba Iulia, Laurean Deac. Portretul unui erou de pe frontul rusesc

A fost eliberat în 1948, după patru ani. „În 20 mai 1948 am ajuns acasă. Țin bine minte ziua aceea. Am făcut nouă zile întregi încoace. Am iubit și m-am căsătorit după scurt timp. Soția a murit acum vreo șase ani”, a spus veteranul de război.

După venirea la putere a comuniștilor, veteranul şi familia sa s-au mutat din satul natal, Ohaba, la Alba Iulia. A avut opt copii, din care unii sunt stabiliţi acum în străinătate – Austria, Spania și Statele Unite ale Americii.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Florin Roman, atac dur la Ludovic Orban: ”Se plimbă singur prin țară. Unde îți este echipa, Ludovic?”

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a lansat un atac dur la Ludocic Orban, într-o postare pe contul său de Facebook. 

Acesta spune că ”Orban se plimbă singur prin țară” pentru a obține voturi în perspectiva consiliului național de alegeri a noii conduceri a partidului.

Roman spune că va merge prin țară, pe la conferințele județene ale partidului, pentru a ”spune adevărul”.

Postarea lui Florin Roman:

”Văd ca nu trece o zi fără ca Ludovic Orban și susținătorii lui să nu ne atace, pe cei care îl susținem pe Florin Citu.

Indiferent ca te cheamă Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Daniel Buda, Florin Roman, Lucian Bode, Virgil Popescu, Raluca Turcan, Daniela Cimpean, președinta CJ Sibiu, Dinu Iancu Salajanu, presedinte CJ Sălaj, Alin Tise, președintele CJ Cluj, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, Virgil Chitac, primarul Constanței, Mihai Lupu, presedinte CJ Constanta, Nicolae Ciuca, Dan Vilceanu, Alina Gorghiu, Marcel Romanescu, primarul din Tg Jiu, Florin Oancea, primarul Devei, Tibi Ridzi, primarul Petroșaniului, Ion Lungu, primarul Sucevei, Nelu Tătaru, Monica Anisie, Cristian Bacanu, sute de președinți de organizații și simplii membri, nimeni nu scapa de atacurile lui Orban și ale susținătorilor lui.

Așa înțeleg ei, ca se derulează “festivalul democrației”!

Florin Cîțu are o echipă de oameni care au confirmat. Vin din organizații puternice, cu rezultate pentru PNL.

Care au câștigat alegeri, în timp ce Ludovic Orban, premier în funcție la acea data, cu sprijinul lui Nicușor Dan, a reușit “performanța” unui loc trei la București!

Acum, Ludovic Orban se plimbă singur prin țară. Și asta, pentru că nu i-a plăcut meritocrația, ci mai degrabă slugărnicia!

Unde îți este echipa, Ludovic? Ne vom vedea la fiecare conferința judeteana și acolo o să se audă adevărul!

Nu cu manipulări, minciuni și jigniri, cum din păcate îți tratezi colegii care ți-au adus victorii! Prin astfel de manifestări încalci toate principiile liberale pe care le invoci în spațiul public!”

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Unire a vânătorilor, la Alba Iulia. Simpozion național cu 240 de participanți, organizat de AJVPS Alba

Publicat

Alba Iulia a găzduit sâmbătă un Simpozion național pe teme de management cinegetic, la care au participat aproape 250 de persoane, vânători dar și factori de decizie în ministerele cu atribuții în domeniu. 

Simpozionul a fost organizat de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba.

Președintele acesteia, Vasile Bucur, a postat pe Facebook o serie de informații despre eveniment.

”Au participat invitați de marcă – domnul Tamas Fodor, Consilierul Ministrului Mediului, doamna deputat Simona Bucura Oprescu,  președinta comisiei de administrație și planificare teritorială din Camera Deputaților, doamna deputat Dumitrita Gliga, membră în comisia juridică a Camerei Deputaților, domnul deputat Gheorghe Nacov, inițiatorul legislativ al noii legi privind vânătoarea la păsările migratoare și Consulul onorific al Bulgariei în România, prof. Ovidiu Ionescu – presedintele AGVPS Romania, Mugurel Drăgănescu – directorul AGVPS România, Hălălai Dănut – comisarul șef al Gărzii de Mediu Alba, Marioara Popescu – director al APM Alba, comisar șef Dunca Cristian – șeful serviciului Arme și Munitii din cadrul IPJ Alba, Drașovean Mihai – director ANSVSA Alba, Adrian Lica președintele- AVBAV, Moruțan Horea-președintele Asociației de creștere a ovinelor din județul Alba, Moldovan Radu – președintele Asociației de creștere a taurinelor din județul Alba, președinti, directori și membri ai asociațiilor de vânătoare din țară, vânători și simpatizanți.

Organizatorul acestui important eveniment a fost AJVPS Alba, o asociație de renume pe profil de vânătoare și pescuit din țară, devenită deja o asociație etalon național.

Temele abordate au fost urmatoarele:

  • Trecerea în revistă a problemelor iminente în gestionarea fondurilor cinegetice și stadiul de implementare actual.
  • Prezentarea viziunii M.M.A.P. pe termen mediu și lung pentru schimbarea radicală a întregului sistem de management al faunei sălbatice.
  • Prezentarea misiunii M.M.A.P. referitor la evaluarea și compensarea pagubelor, parte din schimbarea sistemului.
  • Stabilirea unei strategii comune în lupta pentru apararea drepturilor vânătorilor în relația cu autoritățile.
  • Prezentarea în premieră națională de fotografie veche si documentară cu surprinderea vânătorului român de la 1840 încoace, prezentată de Radu Mija.
  • Lansarea de carte a scriitorului Gabriel Cheroiu – Istoria literaturii cinegetice romÂne.

A fost o ședință de lucru interactivă, cu un dialog constructiv de strictă specialitate, la care cei care au luat cuvântul și-au exprimat dorință și necesitatea restructurării în totalitate a întregului sistem al managementului cinegetic din România, o reformare legislativă a actelor nomative speciale care definesc și stabilesc direcțiile prioritare în derularea acestei activități, schimbarea mentalității funcționarilor din Ministerul Mediului – serviciul biodiversitate privind implicarea lor responsabila și traspunerea în practică a tuturor obligațiilor privind politica de management al faunei sălbatice, așezarea la masa tratativelor și crearea unor punți comune de comunicare și asumare a tuturor acestor obligații, atât a celor din Ministerul Mediului, administratorul faunei cinegetice, cât și a tuturor organismelor de reprezentare, a asociațiilor de vânătoare din tara, a ONG-urilor care abordează subiecte de management cinegetic, a instituțiilor de cercetare și a instituțiilor de învățământ superior specializate în abordarea unor subiecte de manegement cinegetic și biodiversitate, a societății civile și a mass mediei.

Trebuie schimbată mentalitatea tuturor acestor entități, a societății civile privind modul în care se realizează managementul faunei sălbatice și a biodiversității în Romania și mai ales schimbarea mentalității tuturor celor care pun gestionarii fondurilor cinegetice într-o postură umilitoare, iar vânătorii romani, cei care pe banii lor, gestionează de zeci și sute de ani, acest bun national, cu foarte bune rezultate, să nu mai fie catalogați că ucigași, criminali și psihopați, pentru că vânătoarea, în special vânătoarea selectiva de stricta necesitate este o măsură științifică de intervenție pentru reglarea populației principalelor specii de vânat și menținerea unui echilibru ecologic. Tuturor celor particiapanti le mulțumesc mult” a transmis președintele AJVPS Alba, Vasile Bucur.

Evenimentul a fost documentat de Mihai Ovidiu Enea, realizatorul emisiunii “Regatul Sălbatic”

Rezultatele și concluziile întrunirii vor fi sintetizate într-o petiție, care vă fi făcută publică, transmisă asociațiilor de vânătoare și înaintată autorităților publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba: 2 cazuri noi de COVID, descoperite în ultimele 24 de ore la Cugir. Incidența pe localități

Publicat

Două cazuri noi de Covid au fost descoperite în ultimele 24 de ore în județul Alba, după mai multe zile fără infecții. 

Cele două cazuri au fost identificate la Cugir, Potrivit DSP Alba.

Incidența pe județ este de 0,17 la mia de locuitori și se înregistrează 46 de cazuri active.

De la începutul pandemiei, 21.379 au fost infectate (oficial) cu coronavirus, iar 20.607 de pacienți s-au vindecat.

În județ, s-au înregistrat 710 decese.

Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 193 de teste, la Spitalul Județean de Urgență. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 224.673.

Rata de infectare și numărul de cazuri active pe fiecare localitate:

LocalitateRata de infectareCazuri active
   
ŞPRING1.544
MOGOŞ1.301
CIUGUD1.234
GÂRDA DE SUS0.661
ORAŞ CÂMPENI0.554
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ0.532
CÂLNIC0.501
CRĂCIUNELU DE JOS0.471
BUCERDEA GRÂNOASĂ0.441
ŞIBOT0.411
METEŞ0.361
VINŢU DE JOS0.362
ŞUGAG0.351
LUPŞA0.341
CETATEA DE BALTĂ0.331
MUNICIPIUL ALBA IULIA0.3325
MUNICIPIUL BLAJ0.194
MUNICIPIUL SEBEŞ0.155
IGHIU0.141
ORAŞ CUGIR0.082
ORAŞ OCNA MUREŞ0.071
ALBAC0.000
ALMAŞU MARE0.000
ARIEŞENI0.000
AVRAM IANCU0.000
BERGHIN0.000
BISTRA0.000
BLANDIANA0.000
BUCIUM0.000
CENADE0.000
CERGĂU0.000
CERU-BĂCĂINŢI0.000
CIURULEASA0.000
CRICĂU0.000
CUT0.000
DAIA ROMÂNĂ0.000
DOŞTAT0.000
FĂRĂU0.000
GALDA DE JOS0.000
GÂRBOVA0.000
HOPÂRTA0.000
HOREA0.000
ÎNTREGALDE0.000
JIDVEI0.000
LIVEZILE0.000
LOPADEA NOUĂ0.000
LUNCA MUREŞULUI0.000
MIHALŢ0.000
MIRĂSLĂU0.000
MUNICIPIUL AIUD0.000
NOŞLAC0.000
OCOLIŞ0.000
OHABA0.000
ORAŞ ABRUD0.000
ORAŞ TEIUŞ0.000
ORAŞ ZLATNA0.000
PIANU0.000
POIANA VADULUI0.000
PONOR0.000
POŞAGA0.000
RĂDEŞTI0.000
RÂMEŢ0.000
RIMETEA0.000
ROŞIA DE SECAŞ0.000
ROŞIA MONTANĂ0.000
SĂLCIUA0.000
SĂLIŞTEA0.000
SÂNCEL0.000
SÂNTIMBRU0.000
SĂSCIORI0.000
SCĂRIŞOARA0.000
SOHODOL0.000
ŞONA0.000
STREMŢ0.000
UNIREA0.000
VADU MOŢILOR0.000
VALEA LUNGĂ0.000
VIDRA0.000

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate