Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Captură spectaculoasă a unor pescari din Alba Iulia, stabiliți la Paris. Cristi și Sergiu Filimon au prins în Loara un ”monstru” de 1,96 metri lungime

Publicat

cristi 2 Cristi și Sergiu Filimon sunt doi frați din Alba Iulia stabiliți la Paris acum mai bine de 14 ani. De copii, cea mai mare pasiune a lor a fost pescuitul, pasiune pe care și-au luat-o cu ei în Franța. Dacă acasă pescuiau la Mureș și la Ampoi, acum pescuiesc în Sena, Loara și Marna. Duminică, cei doi au plecat la pescuit pe Loara, la câteva sute de kilometri de Paris. Cristi a fost cel norocos. A reușit captura vieții lui: un somn de 196 de centimetri și peste 30 de kilograme, cel mai mare pește pe care l-a prins până acum. 

Împreună, cei doi frați au prins patru somni mari însă ”monstrul” a tras la Cristi, care a reușit să-l scoată după 15 minute de luptă. Unul dintre ei (nu cel mai mare) este cel din filmul de mai jos. ”Am folosit mulinetă pentru pescuit în apă sărată, pentru ton, mai precis, fir de 40 de kilograme… cum să îți explic să înțelegi și tu?” spune Cristi. Tot peștele pe care l-au prins l-au eliberat.

YouTube video

Cei doi au mai prins pești de dimensiuni apropiate de acesta în Sena, la Paris, dar niciodată peste doi metri lungime. ”Se strângea lumea, se iscau dispute. Unii spuneau să îi eliberăm, alții spuneau să îi păstrăm. Întodeauna îi eliberăm, indiferent de dimensiuni. Noi suntem pescari, dar nu mâncăm pește”, completează Cristi.

Când vin acasă, la Alba Iulia, celor doi frați le place să pescuiască pe Mureș, la Oarda, la Vințu, la Teleac… cam peste tot.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax