Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO/VIDEO: Ceremonie de schimbare a conducerii la Rotary Club Alba Iulia. Șeful UPU, Aurel Crișan, și-a predat mandatul de președinte lui Ilie Sbuciumelea

Publicat

Aurel Crișan, Mircea Solovăstru și Ilie Sbuciumelea Rotary Club Alba Iulia și-a schimbat președintele, în cadrul unei ceremonii de predare-primire a însemnelor rotariene, în cadrul căreia fostul președinte Aurel Crișan i-a predat mandatul colegului său, Ilie Sbuciumelea. La ceremonie a participat guvernatorul districtului România – Moldova, Mircea Solovăstru și mai mulți asistenți – guvernatori. 

Atmosferă solemnă dar totodată relaxată, joi seară, la salonul roșu al Hotelului Parc, unde rotarienii din Alba s-au adunat pentru tradiționalul schimb anual de mandat. Fostul președinte, Aurel Crișan (șeful Unității de Primiri Urgențe Alba) a fost maestru de ceremonii, dirijând întregul eveniment. După ce și-a prezentat realizările, acesta a împărțit o serie de diplome, pinuri și plachete celor cu care a colaborat pe parcusul anului. De asemenea, Mircea Solovăstru a oferit și el distincții ”Paul Harris” unor membri ai clubului cu merite deosebite, aceasta fiind o distincție foarte importantă în cadrul clubului care se oferă de 80 de ani.

Noul președinte este Ilie Sbuciumelea (director al unei companii de asigurări) care le-a mulțumit celor prezenți, și-a prezentat programul de activități și echipa cu care va conduce, timp de un an, clubul. Un membru Rotary, are în general șansa o dată în viață să devină președinte de club.

”Vă promit că vom continua linia ascendentă a clubului și vom continua proiectele pe care le avem în derulare” a spus Sbuciumelea.

Rotary se prezintă ca o organizaţie a oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabileşte relaţii de bună înţelegere. Primele cluburi Rotary au fost înființate cu zeci de ani în urmă (1905- Evaston-Chicago, Illinois, USA), urmărind același scop, de a servi comunitatea, deci a fi la dispoziția semenilor.

Organizarea cluburilor Rotary este una simplistă. Clubul este condus de un președinte care își păstrează poziția timp de un an.

Primul club Rotary a apărut în România la București în 1929, fiind urmat imediat de alte două în Cluj Napoca și Timișoara. În anul 1936 în România existau 9 cluburi Rotary dar au fost interzise în perioada regimului comunist.

Cluburile Rotary s-au reînființat 1992 cu clubul din București. În prezent Districtul 2241 Romania si Republica Moldova numara 92 de cluburi si 2720 de membri.

Clubul Rotary Alba Iulia a fost înființat în iunie 1995 și numără în prezent 44 de membri aleși din diferite domenii de activitate. De asemenea Clubul Rotary Alba Iulia îndruma și sprijină activitățile cluburilor Rotaract și Interact din Alba Iulia: Rotaract Club Alba și Interact Club Alba.

”Membrii Clubului Rotary Alba Iulia își unesc forțele pentru a promova și derula diferite proiecte în plan social, pentru întreaga comunitatea, nu doar la nivelul Municipiului Alba Iulia ci pe întreg teritoriul județului Alba” se precizează pe siteul organizației.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax