Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO/VIDEO: Spectacolul ”Faust” al teatrului din Sibiu, aplaudat timp de 18 minute fără întrerupere, la Budapesta!

Publicat

Silviu Purcarete la Budapesta Spectacolul ”Faust”, al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu, a înregistrat un succes extraordinar la Budapesta. Două seri la rând s-a jucat cu casa închisă, publicul impresionat profund aplaudând 18 minute fără încetare. ”Faust”, regizat de Silviu Purcărete, a fost una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii ale festivalului internaţional de teatru ”Madach”.

„Este o redescoperire a textului pe care ca spectator eşti invitat nu numai să-l înţelegi, ci şi într-o oarecare măsură să-l joci împreună cu actorii. Muzica este splendidă. Regia este uluitoare”, a declarat Marius Lazurcă, ambasadorul României în Ungaria.

Spectacolul s-a jucat într-o hală industrială veche, construită în 1886 după planurile arhitectului Gustave Eiffel, declarată monument istoric. „Din toate punctele de vedere este o mare premieră. Premieră pentru că pentru mine este o preluare de rol, o premieră pentru colegi pentru că trebuie să joace cu mine, premieră pentru că o jucăm pentru prima oară la Budapesta, premieră pentru că o jucăm la sălile Eiffel”, a spus actorul Bacs Miklos.

“Deja spaţiile acestea industriale părăsite au ceva din muzeu, dar au ceva de muzeu viu, sunt extraordinare pentru că au expresivitate şi un design absolut minunat pentru cultură”, a spus și Helmut Stürmer, scenograf Faust.

Spectacolul actorilor sibieni a avut premiera, în urmă cu zece ani, în 2007, şi s-a jucat pe cele mai mari scene cu casa închisă. La Edimburgh (unde se desfășoară unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din lume), spectacolul a făcut vâlvă, beneficiind de critici extraordinare. Spectacolul i-a adus Ofeliei Popii titlul de cea mai bună actriță din România. De data aceasta, spaţiul în care a avut loc reprezentaţia a fost donat de Primăria din Budapesta Operei Naţionale, iar „Faust” a fost primul eveniment cultural organizat acolo.

Iubitorii de teatru din Alba pot vedea acest spectacol în programul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu însă este de reținut că biletele trebuie cumpărate cu mult timp înainte.

Foto: Costin Chesnoiu

Promo spectacol

YouTube video

Reacții după spectacolul ”Faust” jucat la Edimburgh

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax