Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO|VIDEO: Un bărbat din Alba Iulia a amenințat că se sinucide de pe turnul Bibliotecii Batthyaneum. A fost coborât de pompieri după două ore

Publicat

YouTube video

Echipaje de poliţie şi pentru situaţii de urgenţă au fost chemate să intervină, marţi seara, în jurul orei 21.00, în zona Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Un bărbat din oraş s-a urcat pe turnul clădirii și amenința că se sinucide.

UPDATE2: După aproape două ore, bărbatul a fost coborât de pe turnul clădirii, de către echipajul ISU, în jurul orei 22.48. Ajuns în siguranță pe sol a primit îngrijiri medicale de la personalul  medical SMURD. Cel care a reușit să îl convingă să renunțe la gestul disperat este comandantul Detașamentului de Pompieri din Alba Iulia, maiorul Dan Marius Mircea.

UPDATE 1: În jurul orei 22.30, salvatorii au reușit să îl imobilizeze și încearcă să îl coboare de pe clădire.

UPDATE: Unele surse de la faţa locului au precizat că bărbatul ar fi făcut acest gest pentru că nu-şi găseşte un loc de muncă. O echipă specializată ISU a ajuns la scurt timp şi a încercat să-l convingă să coboare de la înălţime. Bărbatul a transmis că a ales să se sinucidă din cauza „sistemului bolnav psihic, care nu-i acordă nicio şansă”. Marius Nicolae Tomescu are 44 de ani şi este tatăl unui băiat pe nume Laurențiu.

Potrivit persoanelor de la fața locului bărbatul ar fi de loc din Partoș, dar în prezent ar avea domiciliul în Alba Iulia, pe strada Vasile Goldiș. Bărbatul susţine că datoriile mari la întreţinere şi faptul că mama sa este bolnavă (paralizată) şi are nevoie de bani pentru medicamente l-au adus în pragul disperării.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare în 2011 pentru furt calificat (fier vechi).

A urcat pe un turn de lângă clădirea bibliotecii, la o înălţime de aproximativ 30 de metri, în jurul orei 21.00.

„Nu mai stați aici. Plecați acasă și lăsați-mă să îmi fac treaba. Nu mă iubește nimeni. Toți m-au părăsit. Ce mi-a oferit mie viitorul… Am lucrat ca un sclav pe la polițiști și politicieni și le-am făcut fântâni. De unde au ei bani să își cumpere mașini… M-am săturat”, a spus bărbatul, negociatorilor care încercau să îl convingă să coboare jos.

În echipa de negociatori sunt şi reprezentanţi din partea IPJ Alba, inclusiv ofiţerul Fulgușoara Enache, care a încercat să îl convingă să coboare jos. Singurii care au reușit să se apropie de bărbat au fost salvatori de la ISU, care i-au dat o geacă.

Bărbatul este cel care a sunat la 112. A spus că s-a urcat pe clădirea Batthyaneum și amenința că se sinucide. Motivul se pare că ar fi fost lipsa banilor.

Un om disperat – declarațiile lui Marius Tomescu

„Mă numesc Marius Tomescu și sunt din Alba Iulia. Am fost încarcerat, depus în detenție. M-am eliberat după doi ani și două luni, în luna aprilie. Am căutat un loc de muncă, am un copil minor de crescut, de 13 ani. Am o mamă paralizată de șapte ani, cu accident vascular pe pat. N-am niciun venit. Am căutat un loc de muncă și n-am găsit. Lucrez cu ziua pe unde pot și eu”, a spus bărbatul.

A considerat că recurgerea la acest gest disperat era o soluție: „ am zis în felul următor să îmi pun capăt zilelor că nu mai sunt un om care să fac[ față situațiilor și problemelor. Slavă Domnului acestor doi băieți, unul mă cunoaște, că știe că sunt săpător de fântâni, că am mai avut o problemă în urmă cu vreo câțiva ani de zile într-o fântână, era să mor și m-a cunoscut. Am un tată care cum îi domnul Oancea la noi în Alba Iulia, și el în București, nu mă bagă în seamă”.

Sus pe turnul bibliotecii a stat două ore și spune că „am stat și am analizat și am gândit> Doamne nu am cerșit milă de la nimeni niciodată. De la domnul primar, sociale nu, eu îmi câștig prin muncă existența. Nu cerșit, nu mă duc să fur fiare vechi cum fură alții, că pentru fiare vechi m-o băgat, doi ani mi-or dat”.

Vrea să îi asigure un viitor băiatului său, dar spune că nu are un loc de muncă stabil. Locuiește într-un apartament cu două camere, fără gaz, împreună cu mama sa „paralizată, de 67 de ani, care a lucrat 30 de ani, a fost asistentă și nu suntem în stare să plătim 13 milioane gazul, că nu avem niciun venit”.

„Le-am săpat peste 100 de fântâni la doctori, polițai, avocați, care și-au făcut cabane prin munți. M-au chemat, Tomescule, hai sapă o fântână. M-am dus, m-au plătit slavă Domnului, dar n-am niciun venit. Dacă n-ai niciun venit, unde să lucrezi, cu ce să plătesc? Din banii ce câștig eu cu munca prestată îmi duc traiul de pe o zi pe alta, dar nu am banii necesari să pot să plătesc întreținerea la bloc”, spune în disperarea sa bărbatul.

Dan Mircea: „Ne-a promis că ne sapă în curte, la unitate o fântână”

Maiorul Dan Mircea, comandantul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia i-a povestit de viață și de ce merită trăită în continuare: „Ne-am urcat sus pe coșul de fum și am purtat un dialog cu persoana. Nu am căutat să bruscăm persoana. Am vorbit atâta cât a fost nevoie. L-am convins să coboare. Este fântânar, l-am convins că meseria lui este importantă, că poate să mai facă lucruri importante în viitor și chiar ne-a promis că ne sapă în curte, la unitate o fântână. L-am convins și a coborât singur, nu a fost bruscat și ne-a înțeles. Cred că am întreprins un dialog bazat pe respect reciproc”.

Comisarul șef Cristian Dunca, de la Poliţia Alba Iulia a declarat că „după aproximativ două ore de negocieri, s-a reușit să fie convins să coboare de pe turn. Va fi condus la secția de Urgență a Spitalului Județean unde îi vor fi acordate îngrijirile medicale. De asemenea, noi vom face toate verificările în acest caz și vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații”.

FOTO-VIDEO: Cătălin Crăciun și Andreea Mezei

YouTube video

YouTube video


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Ce conteaza?Omul vrea sa se sinucida!

    marți, 04.02.2014 at 21:50

    DA MAAAAAAAA!!!!!

  2. ...

    marți, 04.02.2014 at 22:03

    lasa-ti omul sa-si termine treaba

  3. bono

    marți, 04.02.2014 at 22:31

    Omul vrea ca sa atraga atentia … daca vroia sa se sinucida se arunca deja … din pacate se pare ca acesta se afla intr-o situatie delicata si posibil destabilizat psihiatric. Ar trebui ajutat si ar fi pacat ca autoritatile sa rateze un astfel de caz. Ar fi o alta bila neagra pentru sistemul din Romania!

  4. paulc

    miercuri, 05.02.2014 at 00:05

    Amu ni ii omu paiangan

  5. Gabi

    miercuri, 05.02.2014 at 09:37

    Nu doar domnul nu are un loc de munca.
    Am 19 ani si am fost la 30 de firme, am lasat cererea de angajare, nici pana in ziua de azi nu ma sunat nimenea.
    Daca vreau sa ma duc in domeniul meu, ma resping ca nu am experienta.
    Daca accept orice munca, ( necalificat ) nici nu ma baga in seama.
    Pai zice’ti si voi, ce sa mai facem, si eu sunt disperat, maicamea are pensie de handicap ( nevazatori grad 2 ) primeste 2milioane si jumatate, lei vechi.
    Nu doar domnul este disperat, ca nu are un loc de munca.

  6. oana

    miercuri, 05.02.2014 at 21:33

    Gabi, ai mare dreptate! In plus, desi esti deznadajduit, tu nu te-ai apucat de furat fier vechi ( stiu exact ce a furat dl Tomescu si credeti-ma, omul are si cap si foooarte mult tupeu) si apoi sa ajungi la puscarie si sa iti privezi copilul de tata timp de peste 2 ani. Sunt foarte sigura ca doar a vrut sa atraga atentia si a reusit, nu avea de gand sa se omoare in nici un caz.

  7. Gabi

    joi, 06.02.2014 at 11:18

    Nu am de gand sa fur.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax