Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Franța impune noi reguli la intrarea în țară, începând de duminică. Cetățenii trebuie să prezinte un test PCR negativ. Excepții

Publicat

Începând de duminică, 24 ianuarie, toate persoanele care vin din statele europene în Franța trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru Covid-19, realizat cu maximum 72 de ore înainte de plecare, au anunțat autoritățile. 

Autoritățile franceze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Franței metropolitane, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare duminică, 24 ianuarie 2021, ora locală 00:00. Astfel, conform informațiilor comunicate public de autoritățile franceze, persoanele care călătoresc din state europene în Franța pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 lucrătorii transfrontalieri și transportatorii rutieri.

Autoritățile franceze urmează să facă precizări suplimentare cu privire la noile măsuri restrictive anunțate.

Începând din 18 ianuarie 2021, persoanele care sosesc în Franța dintr-un stat aflat în afara spațiului european (UE, spațiul Schengen, Andorra, Vatican, San Marino, Monaco) trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat înainte de plecare. De asemenea, aceste persoane vor da o declarație pe proprie răspundere prin care se angajează să rămână în carantină timp de 7 zile după intrarea în Franța, iar după această perioadă să efectueze un al doilea test molecular tip PCR.

Persoanele care sosesc în Franța cu un motiv urgent, dintr-un stat în care nu poate fi efectuat un test PCR înaintea deplasării, trebuie să solicite un permis consular și vor efectua testul la sosirea în Franța. Aceste persoane vor rămâne în izolare timp de 7 zile într-o structură decisă de autorități. Modalitățile de aplicare a acestor măsuri urmează să fie precizate în zilele următoare.  (https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/informations-pratiques/article/coronavirus-covid-19-14-janvier-2021-246406 )

Persoanele care călătoresc către Teritoriile de peste mări trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare. Informații suplimentare privind condițiile de călătorie spre/dinspre fiecare departament/teritoriu francez din Teritoriile de peste mări, pot fi consultate pe pagina de internet a guvernului francez: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/outre-mer

Frontiera cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord:

Începând cu data de 23 decembrie 2020, ora 00.01 (ora Franței) este permisă deplasarea dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord către Republica Franceză sau în vederea tranzitării Republicii Franceze, pentru cetățenii francezi și cetățenii Uniunii Europene, inclusiv români, precum și pentru cetățenii britanici sau din state terțe care au reședința în Franța, în Uniunea Europeană sau în alte state europene, cu obligația prezentării la frontieră a unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării. Toți călătorii au obligația de a prezenta companiei aeriene, maritime sau feroviare un document eliberat de un laborator medical care să ateste rezultatul negativ al testului pentru SARS-CoV-2.  Sunt acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a virusului SARS-CoV-2. Lista testelor antigen acceptate de autoritățile franceze este disponibilă la următoarea pagina de internet:

https://uk.ambafrance.org/Listes-des-tests-antigeniques-autorises-par-les-autorites-francaises-pour-l

Aceste reglementări rămân în vigoare până la noi dispoziții.

Atenție! Cetățenii români care tranzitează Franța către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie, începând cu data de 18 ianuarie 2021, ora 04:00 AM, să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-COV-2, efectuat înainte de sosirea în Anglia. Testul poate fi efectuat cu maxim 72 ore înainte de călătoria spre Marea Britanie și este obligatoriu indiferent de mijlocul de transport utilizat (https://www.gov.uk/government/speeches/international-travel-update-11-january-2021). Începând cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 a.m. (oră locală), măsurile se aplică pentru intrarea pe teritoriul Scoției.

Totodată, persoanele care se deplasează din Marea Britanie către Franța trebuie să prezinte transportatorului un atestat de deplasare. Formularul tip ”Attestation de déplacement vers la France depuis le Royaume-Uni” este disponibil pe pagina de internet: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage.

sursa: mae.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax