Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Franţa şi Germania cer oficial amânarea intrării României în Spaţiul Schengen. Băsescu susţine că este vorba de discriminare

Publicat

În urma unei scrisori transmise de miniştrii de Interne ai Franţei şi Germaniei, Comisiei Europene, prin care solicită amânarea aderării României la Spaţiul Schengen, preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în opinia sa, cele două state au dat dovadă de discriminare la adresa ţării noastre, având în vedere că toate condiţiile tehnice privind includerea în zona de circulaţie liberă în Europa au fost îndeplinite de către statul român.

Cererea celor două ţări a fost motivată prin aspecte ce ţin de neîndeplinirea unor obiective legate de corupţie, justiţie şi combaterea crimei organizate, fără a accepta vreo legătură între aderarea la Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare. În scrisoare se mai precizează probleme legate de gestiunea frontierelor şi politica de azil. Actul se referă şi la o amânare în cazul Bulgariei şi a fost adresat atât conducerii preşedinţiei belgiene, în exerciţiu a UE, cât şi celei ungare a Uniunii, al cărei mandat va debuta în ianuarie, anul viitor.

Referitor la atitudinea Franţei şi Germaniei, preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că folosesc „o argumentaţie forţată, făcută din lipsa de argumente”, precizând că „România are dreptul să se bată pentru drepturile ei” şi că „trebuie să avem aceleaşi condiţii de acces pe care le-au avut toate statele”.

Cu toate acestea, Băsescu a subliniat că în scrisoare se face referire la unele realităţi din situaţia internă şi că „trebuie să accelerăm şi reformele în administraţie, să fim eficienţi în combaterea corupţiei şi să luăm măsuri de reformă în administraţia publică” sau că „în România, Parlamentul protejează oameni presupuşi a fi implicaţi în fapte de corupţie”. Preşedintele a amintit si de probleme în funcţionarea CSM.

De altfel, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat marţi că ţara noastră a îndeplinit toate clauzele asumate în faţa UE privind securizarea frontierelor şi că decizia privind aderarea României la Spaţiul Schengen este una politică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    joi, 23.12.2010 at 10:40

    De acord cu Basescu 100%

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax