Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, condamnat la patru ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă

Publicat

instanta judecata Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Constanţa, la patru ani de închisoare cu excutare, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial. Acuzaţia este de trafic de influenţă, însă decizia instanţei nu este definitivă.

În această cauză, procurorii ceruseră pedeapsa maximă, de şapte ani de închisoare.

Marian Căpăţână a fost condamnat, în acelaşi dosar, la trei ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.

De asemenea, instanţa a dispus sechestru pe bunurile celor doi şi confiscarea de la aceştia a sumei de 265.000 de euro.

Procurorii DNA ceruseră confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu, respectiv de 350.000 de euro de la Capăţână.

Vineri, Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia sustineau ca i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni în obţinerea unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial.

Procesul a început în 2014.

„Sunt stupefiat, pentru că Bercea și familia lui nu a spus niciodată, pe parcursul anchetelor și al audierilor în instanță, că mi-a dat mie banii, ci lui Marian Căpățână. Căpățână, la rândul lui a recunoscut într-o primă parte a procesului că a primit banii”, a declarat Mircea Băsescu pentru Agerpres.

Acesta va ataca decizia la Curtea de Apel.

surse: hotnews.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax