Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fraudă în numele eMAG: Avertisment emis de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

Publicat

Fraudă în numele eMAG. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu o tentativă de phishing prin folosirea identităţii vizuale a companiei eMAG.

“În ultimele zile, DNSC a primit informaţii legate de o tentativă de fraudă propagată prin sms prin transmiterea către utilizatori din România a unor mesaje care conţin link-uri maliţioase.

Modul în care este formulat mesajul activează emoţia (eşti fericitul câştigător al unui premiu) şi poate determina potenţiala victimă să dea click pe link, să ofere date sensibile sau chiar, în anumite instanţe, să instaleze aplicaţii maliţioase”, scrie DNSC pe pagina sa de Facebook.

Astfel, explică DNSC atacatorii vizează, folosind tehnici de inginerie socială, convingerea utilizatorilor că mesajele provin de la un comerciant cunoscut.

“Atunci când formularea textului pare suspectă şi sunteţi îndemnaţi prin mesaj să accesaţi link-uri sau ataşamente, mai ales atunci când nu primiţi detalii concrete despre motivul pentru care este necesar să faceţi acea acţiune, contactaţi expeditorul pentru lămuriri pe un alt canal de comunicare”, recomandă specialiştii DNSC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax