Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Fraudă la Bacalaureat în 5 județe: Subiectele au fost postate pe un grup de Facebook, direct din sălile de examen

Publicat

Subiectele la proba scrisă a Bacalaureatului de toamnă au apărut pe rețelele de socializare încă din primele minute de la începerea examenului.

Elevii le cereau colegilor de acasă să le rezolve. Ministrul Educației susține că au fost identificate 5 licee din 5 județe în care Bacalaureatul a fost fraudat.

Grupurile de elevi de pe rețele de socializare s-au umplut de zeci de postări in care absolvenții de clasa a XII-a aflați în sălile de examen miercuri dimineață cereau rezolvarea subiectelor colegilor aflați acasă.

Pe grupul intitulat Bacalaureat 2021-2022 au fost postate fotografii chiar din timpul examenului.

În imagini se pot vedea inclusiv profesorii supraveghetori care stăteau la catedră. În comentariilor postărilor se pot vedea și rezolvările subiectelor.

„Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp. Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

Liceele în care s-a descoperit farudarea examenului sunt: Liceul Tehnologic „Panait Istrati” Brăila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucăreanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Craiova.

Întrebat cum s-a putut întâmpla acest lucru, având în vedere că elevii trebuie să-şi lase telefoanele la intrarea în sala de examen, ministrul a vorbit de sancţionarea fraudelor.

„Intenţii de fraudă, din păcate, au existat, există şi vor exista. Important este să le sancţionăm drastic. Vom vedea şi în ce măsură personalul care avea datoria supravegherii a comis erori din această perspectivă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Camerele pe care elevii le-ar fi folosit pentru a copia ar fi fost ascunse într-un nasture, în ochelari sau chiar în masca de protecţie, folosind și o pereche de căști.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax