Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

“Freezing rain” în România. Meteorologii anunță ca este posibil să apară fenomenul de “ploaie înghețată”

Publicat

ANM a anunțat că până duminică vor fi precipitaţii mixte, polei, ninsori moderate şi strat consistent de zăpadă. Mai mult, după episodul de ger, este foarte posibil să ne confruntăm cu fenomenul de “ploaie înghețată”. Freezing rain se formează atunci când ploaia întâlneşte o suprafaţă rece și îngheaţă instantaneu, fie că e vorba de metal sau de asfalt. 

Fenomenul de “ploaie înghețată” va cuprinde la început zonele Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar la sfârșitul săptămânii ar putea afecta și regiuni extinse din Transilvania.

Conform meteorologilor, în intervalul 2 martie și până în 4 martie, ora 10.00 se anunţă precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate cantitativ şi strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

″În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului”, anunţă ANM, precizând că ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul ţării, iar în zona Munţilor Banatului şi în cea de vest a Carpaţilor Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Fenomenul de ploaie înghețată va veni dinspre Banat și se va extinde și în Transilvania, pe porțiuni extinse.

Temporar vor fi intensificări ale vântului în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi şi în regiunile extracarpatice.

Surse: PRO TV, Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax