Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Frica și teroarea unei femei din Sebeș, neluate în seamă de procurori. Anchetatorii au considerat că victima nu a fost speriată

Publicat

Modul superficial în care procurorii din Sebeș au tratat un dosar de amenințare este descris de judecătorii instanței din oraș, care au analizat cererea de redeschidere a dosarului penal. 

Un dosar penal de violență în familie și amenințare, unde o femeie a fost amenințată cu moartea în repetate rânduri de către fostul iubit care chiar i-a transmis că o va descompune ”piesă cu piesă”.

Însă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au închis cazul deoarece au considerat că faptele ”nu au fost de natură să producă o stare de temere persoanei vătămate”. 

Asta în condițiile în care femeia a susținut că este terorizată de bărbat, că trăiește cu frică și că se teme pentru viața sa, în condițiile în care acesta este momentan închis pentru o altă faptă, dar la un moment dat va fi eliberat.

Datele din dosar sunt descrise în motivarea Judecătoriei Sebeș care a decis redeschiderea dosarului penal, la cererea prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș.

În linii mari, procurorul care a închis cazul a concluzionat că femeia nu a fost speriată, deoarece bărbatul nu a trecut la fapte sau nu a avut intenția de a trece la fapte, în condiția in care pe parcursul urmăririi penale, femeia a spus că este terorizată de acțiunile fostului iubit.

Procurorul nu a fost convins că femeia a fost destul de speriată

” …procurorul a reținut că acțiunea de amenințare nu a fost susceptibilă să producă o stare de temere persoanei vătămate, nerezultând că făptuitorul va trece la înfăptuirea amenințării iar acțiunea de amenințare nu a fost însoțită sau urmată de acte de natură a da în vileag intenția făptuitorului de a comite fapta care a tăcut obiectul amenințării.

Totuși, pe tot parcursul urmăririi penale persoana vătămată a susținut în mod constant că este efectiv terorizată de acțiunile făptuitorului, pentru existența infracțiunii de amenințare nefiind necesar să fie însoțită și de comiterea infracțiunii cu care victima a fost amenințată”, se arată în motivarea instanței.

Mesaje de amenințare cu moartea și „descompunere piesă cu piesă”

La dosar femeia a depus și mai multe capturi de ecran cu mesajele trimise de bărbat în care acesta îi spunea că ”o să mori”.

Mai mult de atât femeia a dat anchetatorilor ”și o captură de ecran cu o conversație purtată de făptuitor la data de 01.01.2023 cu un prieten comun, făptuitorul solicitându-i acestuia din urmă să-i transmită petentei că în momentul în care va reveni în țară o va descompune piesă cu piesă, subliniind că nu este o amenințare ci un fapt”, se mai arată în motivarea instanței.

Cu toate acestea, procurorul de caz a considerat că nu trebuie continuată ancheta.

De asemenea, a închis și cazul de violență în familie deoarece femeia nu a putut prezenta lovituri sau daune cauzate de bărbat.

Ce au concluzionat judecătorii

”Prin plângerea formulată la data de 13.07.2022 persoana vătămată a precizat că se simte hărțuită și a detaliat mai multe episoade în care făptuitorul, în mod repetat, a contactat-o telefonic sau prin intermediul aplicațiilor de socializare fiind nevoită să blocheze atât numărul de telefon al făptuitorului cât și toate numerele de telefon necunoscute.

Or, în condițiile în care persoana vătămată nu a indicat în plângere încadrarea juridică, organele judiciare erau obligate să înceapă urmărirea penală pentru încadrarea juridică pe care o considerau legală și rezulta în mod evident din descrierea stării de fapt, nefiind suficient să se limiteze la încadrarea juridică menționată prin rezoluție de către comandantul subunității de poliție”, se mai arată în motivarea instanței.

Pe scurt, judecătorii din Sebeș au concluzionat că ancheta nu a fost realizată cum trebuie și au confirmat redeschiderea dosarului penal și implicit continuarea anchetei.

Decizia din data de 7 iunie 2023 a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax