Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Frig puternic, timp de o săptămână, în România. Temperaturi și de minus 20 de grade. Cea mai geroasă perioadă din această iarnă

Publicat

Frig și ger cu temperaturi de până la minus 20 de grade, timp de o săptămână. Un val de frig a ajuns în României și se va menține în următoarele cinci zile, a informat, duminică dimineața, Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Meteorologii avertizează că urmează cea mai geroasă perioadă din această iarnă.

Potrivit ANM, în perioada 5-10 februarie, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative.

Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade.

De asemenea, au fost emise două coduri galbene de viscol. ANM a emis două coduri galbene de viscol valabile până luni seara.

Un cod galben de viscol în Carpații Meridionali și Orientali este valabil din 05 februarie, ora 10 până pe 06 februarie, ora 20.

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

Un al doilea cod galben, de intensificări ale vântului și perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea este valabil până luni, 06 februarie, ora 20.

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Harta cod galben pentru următoarele două zile

Ciucă: Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, au stabilit o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național, pe fondul fenomenelor meteo.

„Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă și continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor”, scrie premierul pe Facebook.

Forțe ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi – , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor.

Mijloacele si echipamentele sunt operative și, în 14 județe am activat Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Suntem in legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora.

Totodată, la nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna.

Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile meteorologice ale acestei ierni”, mai spune prim-ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax