Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fruct interzis în Penitenciarul Aiud: Un deținut a fost sancționat pentru o lămâie rătăcită în pachetul primit de la soție

Publicat

aiud penitenciar

O lămâie în pachetul adus de soție: motivul pentru care un bărbat încarcerat în Penitenciarul Aiud a fost sancționat de superiori. 

Mai exact, lămâile sunt interzise  în peniteciare, deoarece pot fi folosite în prepararea băuturilor alcoolice, iar intoducerea acestora în inchisori este considerată o abatere și poate atrage sancțiuni. 

Asta a pățit și un deținut al Peniteciarului Aiud căruia i-au fost interzise participările la activități culturale sau sportive timp de o lună. 

Bărbatul a contestat decizia și un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Aiud, care s-a finalizat pe 9 februarie.

În apărarea sa bărbatul a susținut că ”în ziua în care a avut vizita cu soția, din greșeală soția a introdus un fruct care face parte din categoria fructelor interzise.

Mai arată că este adevărat că aceasta a făcut mai multe vizite, iar pentru acel fruct pe care nu l-a declarat organele abilitate l-au constata în bagajele de alimente  și au dispus anularea vizitei pe care a avut-o.

Astfel, petentul la acel moment și-a apostrofat soția, evident pe o stare de frustrare, o stare de disconfort, pentru că după mai multe săptămâni de așteptare aceasta din neglijență, din vârstă, din ignoranță a venit un acel fruct interzis.

De asemenea, arată că ar fi trebuit clemență în această cauză, având în vedere că sunt oameni care sunt privați de libertate care au un rudiment de pregătire, un rudiment de înțelegere și dacă acest moment pentru un lucru care este banal, minor și insignifiant.

Cu privire la al doilea motiv solicită a se avea în vedere că în mod explicit petentul s-a adresat soției sale, în momentul în care agenții de pază i-au atras atenția că volumul este ridicat, acesta a încetat nu a mai continuat, nu a mai avut atitudine jignitoare, din contră acesta are în ultimul an este un om liniștit, un om care se va libera peste câteva luni și care nu a mai creat nici un fel de probleme în Penitenciarul Aiud.

Față de aceste motive, pentru faptul că practic această abatere este o chestiune foarte banală, s-ar impune a fi anulată, este un regret nu s-a mai întâmplat, fiind vorba de o nefericită lămâie în bagaj, între alimente. Pe de altă parte arată că nici o secundă petentul nu a avut reacții cu agenții de penitenciar, ci doar cu soția lui”, se arată în motivarea instanței.

Însă magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea bărbatului și acesta a rămas cu pedeapsa de o lună de interzicere a activităților culturale și sportive.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax