Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FSE „Spiru Haret” cere ministrului Educației să amâne concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori: La ora actuală, concursul este viciat

Publicat

dosar, afaceri, economie, business (3)Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” solicită Ministerului Educației amânarea concursului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din școli, ca urmare a problemelor apărute în organizarea acestuia.

FSE „Spiru Haret” susține, într-un comunicat de presă, că este obligatorie amânarea concursului, reevaluarea tuturor dosarelor candidaților respinși și organizarea acestuia în condiții de normalitate.

„La ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariției listelor finale cu candidații admiși la București. Deși metodologia prevede ca listele să fie afișate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afișate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toți candidații din București au așteptat toată noaptea afișarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiții, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanță legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidați, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declarație care să arate că nu au făcut poliție politică”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „Spiru Haret”. 

Federația atrage atenția Ministerului Educatiei că, dacă va continua cu desfășurarea concursului, „se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia și anume de a profesionaliza funcția de director și de a crea stabilitate pe funcții, lucruri pe care ni le dorim cu toții”.

„Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiți cu delegație cu alții care vor fi numiți tot cu delegație. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unități unde nimeni nu și-a depus dosarul deoarece nimeni nu își dorește să devină director”, se mai precizează în comunicatul FSE „Spiru Haret”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax