Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FSLI: Mai mult de jumătate dintre copiii din România nu frecventează învăţământul preşcolar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre copiii din România nu frecventează învăţământul preşcolar, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

„Potrivit unui studiu al Organizaţiei Salvaţi Copiii, în România unul din doi copii este expus riscului de sărăcie, fapt care se reflectă şi în educaţia acestuia. Acelaşi studiu arată că peste 50 la sută dintre copii nu frecventează învăţământul preşcolar. Sunt cifre alarmante care ar trebui să mobilizeze întreaga societate către schimbare”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul federației.

Potrivit FSLI, instituţiile responsabile ar trebui să aibă grijă ca orice copil să meargă la grădiniţă şi la şcoală.

„Aceste instituţii trebuie să ofere copiilor condiţii de şcolarizare egale în unităţile de învăţâmânt din mediul rural şi urban, aşa cum ar trebui să combată orice formă de discriminare sau de excluziune socială. Noi, cei care facem parte din sistemul educaţional avem datoria de a oferi calitate în educaţie, prin dascăli bine pregătiţi, talentaţi şi implicaţi în ceea ce fac, precum şi un sistem de predare şi evaluare la standarde europene, care să pună în valoare abilităţile fiecărui elev”, se mai precizează în comunicat.

Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, a arătat că o societate nu poate fi modernă dacă are copii care se luptă pentru supravieţuire.

„Astăzi, de Ziua internaţională a drepturilor copilului, este vorba despre ei şi drepturile lor. Ei, copiii, pe care ar trebui să învăţăm să îi preţuim, pentru că realitatea ne arată că nu o facem suficient. Fiecare dintre noi este vinovat pentru orice copil din această ţară al cărui drept la o viaţă decentă şi educaţie a fost încălcat. O societate nu poate fi modernă dacă are copii care se luptă pentru supravieţuire. O societate care se respectă, învaţă să îşi respecte oamenii săi, de la cel mai mic, la cel mai mare. Astăzi ar fi bine să învăţăm noi de la ei că aşteptările lor nu trebuie înşelate. Astăzi ar trebui să fim conştienţi că uităm ce înseamnă ‘binele’, una dintre valorile esenţiale care ar trebui să guverneze omenirea. Pentru ei, copiii, trebuie să luptăm, iar datoria noastră, a dascălilor, este aceea de a le oferi educaţie de calitate, necondiţionat”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax