Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fugar din Alba, suspect că și-ar fi omorât mama în bătaie, prins în Austria. Nu declară nimic în fața magistraților

Publicat

 Un bărbat de 45 de ani, din Alba suspectat că și-ar fi omorât mama în bătaie și iar fi furat mai multe carduri bancare, iar după comiterea faptelor a fugit din țară, a fost prins și arestat preventiv. Pe numele acestuia exista un mandat de arestare preventivă în lipsă, care a fost confirmat în data de 11 septembrie, când bărbatul a fost adus sub escortă în țară.

O.Paul. G. a fost depisat pe teritoriul Austriei și predat autorităților din România pe aeroportul Otopeni.

Momentan bărbatul se află în arestul preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, iar miercuri 2 octombrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au cerut prelungirea măsurii.

De remarcat este faptul că inculpatul nu a dorit să facă nicio declarație în fața anchetatorilor și dorește să își angajeze un avocat ales, el momentan fiind reprezentat de un apărător din oficiu.

CITEȘTE ȘI: Moarte învăluită în mister într-o localitate din Alba: o femeie a fost omorâtă în bătaie. Suspect, fiul ei care a fugit din țară

Reamintim că la sfârșitul lunii martie, într-o casă, dintr-un sat din Comuna Gârbova a fost descoperit cadavrul unei bătrâne care prezenta multiple urme de violență.

La trei luni de la macabra descoperire, procurorii de pe lângă Parchetului Tribunalului Alba au cerut arestarea preventivă în lipsă a fiului bătrânei găsite omorâte, acesta fiind considerat suspect de violență în familie sub forma omorului și furt de carduri bancare.

Potrivit procurorilor care anchetează cazul, O. Paul G. este suspectat că ar fi bătut-o pe mama sa, rupându-i toracele, sternul, clavicula și mai multe coaste, răni care au condus la decesul femeii.

După faptă, bărbatul ar fi furat două carduri care aparțineau victimei și a fugit din țară. Paul s-ar fi deplasat prin Franța, Spania, Italia, Belgia, Elveția și Germania, fără un motiv bine stabilit, spun anchetatorii. În Germania, Franța și Spania, bărbatul a folosit cele două carduri furate, până când fiica victimei a cerut blocarea lor.

Extras din rechizitoriu

”În cauza dedusă judecăţii, inculpatul O. Paul G. este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie şi furt (…)

Prin ordonanţa procurorului din data de 08.07.2019, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O. Paul G., pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, (…) şi furt, (…) constând în aceea că, spre sfârşitul lunii martie 2019, în timp ce se afla în locuinţa din comuna G, sat C.  jud. Alba, pe fondul unui conflict spontan, a exercitat violenţe, repetate şi de mare intensitate, ce au constat în aplicarea de lovituri şi comprimarea toracelui mamei sale, victima K.H., cauzându-i un traumatism toracic cu multiple zone de contuzie şi dilacerare miocardico-epicardică cu hemopericard, precum şi disjuncţie manubrio-sternală, fractură claviculă dr., multiple fracturi costale bilaterale pe un singur plan, care au condus ulterior la deces, însuşindu-şi pe nedrept două carduri bancare ataşate contului nr. (…) deschis în Germania, la (…), pe numele victimei, carduri pe care le-a utilizat în mod fraudulos la diverse ATM-uri (din Germania – Oberhausen, dar şi în Franţa şi Spania), efectuând retrageri de numerar, până când fiica victimei a solicitat blocarea contului (…)” se arată în motivarea Curții de Apel Alba Iulia care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele bărbatului.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax