Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Funar reacționează la solicitarea lui Laszlo Tokes, ca Ungaria să ofere protectorat Transilvaniei: „Ar trebui reținut și cercetat în stare de arest”

Publicat

Noul preşedinte al PRM, Gheorghe Funar, a comentat, sâmbătă, la Alba Iulia, solicitarea europarlamentarului Lazlo Tokeş către premierul Ungariei de a acorda „protectorat” Transilvaniei afirmând că Tokeş ar fi trebuit „reţinut şi cercetat în stare de arest” pentru asemenea declaraţie adăugând că totul face parte dintr-un plan de anexare a Ardealului la Ungaria.

Europarlamentarul Laszlo Tokes, prezent sâmbătă la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad, i-a solicitat premierului Ungariei, Viktor Orban, să ofere protectorat Transilvaniei, precum o face Austria cu Tirolul de Sud. “Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a afirmat Laszlo Tokes.

Europarlamentarul a declarat de asemenea că teritoriul pe care se desfăşoară universitatea de vară este unul autonom, în “Ţinutul Secuiesc autonom”. “Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom”, a declarat Laszlo Tokes.

„Nu mă surprinde ceea ce a declarat europarlamentarul român Tokeş Ladislau. El nu este Lazlo. Lazlo este un nume care apare în presă, o altă şmecherie ungurească astfel încât el să nu fie tras la răspundere penală pentru declaraţiile pe care le-a făcut. El este Tokeş Ladislau, i-am văzut cartea de identitate. El ca europarlamentar al României făcând o asemenea declaraţie de mult ar fi trebuit parchetul să îl reţină şi să îl cerceteze în stare de arest. Vedem la televiziune tot felul de oameni care sunt arestaţi, sunt urmăriţi de către parchet de către DNA, luaţi cu duba, iar acest individ, cetăţean român şi cetăţean al Ungariei, face asemenea declaraţii şi parchetul se face că doarme sau, fiind astăzi un final de săptămână, e în week-end probabil. În nicio ţară europeană nu se permite o asemenea declaraţie să fie făcută în mod public”, a declarat Gheorghe Funar.

El a mai menționat că în 2014 se pregăteşte „dictatul de la Bruxelles” prin care Ardealul ar urma să fie trecut la Ungaria.

„Se pregăteşte ca anul viitor în 2014 la Bruxelles să fie adoptat dictatul de la Bruxelles prin care tot Ardealul să fie trecut la Ungaria. Deci nu este vorba de un protectorat al Ungariei asupra Ardealului cum făcea referire acest pastor ci un lucru mult mai grav. România urmează anul viitor după planurile celor care se ocupă de acest holocaust pus la cale împotriva poporului român. Urmează ca România să nu mai existe de la anul dacă poporul român nu se trezeşte şi nu iese în stradă” a afirmat Funar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Truth beacon

    sâmbătă, 27.07.2013 at 22:13

    Pentru astia doi nu exista suficiente pastile pe lume…

  2. aci

    duminică, 28.07.2013 at 16:22

    Si eu am vazut buletinul tov ,,Funar gheorge,,si acolo este trcut oficial numele de Kőtél Gyuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax