Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Funcționar public de la Consiliul Județean Alba, găsit în stare de incompatibilitate de către ANI

Publicat

Piesec Maria Ioana a fost depistată în stare de incompatibilitate în exercitarea unei funcții publice de către Agenția Națională de Integritate. În timp ce lucra la Consiliul Județean Alba, ea desfășura și activități economice care erau în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile unui funcționar public. 

Piesc Maria Ioana în perioada 17 februarie 2012 – 31 decembrie 2015, a exercitat funcția publică de auditor în cadrul Biroului audit public intern în cadrul Consiliului Județean Alba,  simultan cu desfășurarea de activități economico-financiare remunerate care au fost în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public.

Din această cauză Piesc Maria Ioana a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003: „Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special potrivit fișei postului”

De asemenea ea a încălcat și articolul 94, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:    a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice[…]”;

Din aceste motive Agenția Națională de Integritate a început o evaluare.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. se arată în comunicatul de presă ANI.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax