Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Funcționarii publici amenință cu proteste din cauza Legii salarizării. „Au scăzut salariile”

Publicat

Sindicatele funcționarilor publici amenință cu noi proteste după ce au văzut care sunt efectele reale ale noii legi a salarizării, în combinație cu revoluția fiscală. La fel ca și în cazul angajaților din poliție sau din sistemul penitenciar o mare parte a funcționarilor publici și a personalului contractual din administrația publică nu au beneficiat de creșteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări se salarii.

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici amenință cu declanșarea de acțiuni sindicale, în perioada imediat următoare. Funcționarii publici sunt nemulțumiți de faptul că Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar nu și-a atins obiectivele propuse, se arată într-un comunicat SNFP, citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, o mare parte a personalului contractual din administrația publică nu a beneficiat de creșteri salariale.

„La fel ca și în cazul angajaților din poliție sau din sistemul penitenciar o mare parte a funcționarilor publici și a personalului contractual din administrația publică nu a beneficiat de creșteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări ca urmare a aplicării noilor reglementări salariale și fiscale. În această situație se află angajații instituțiilor din subordinea ministerelor (ANPC, Garda de Mediu, Inspecția Muncii, ANPIS, ANOFM, Instituția Prefectului), precum și angajații sistemului instituțional din Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Transporturilor, Direcțiile de Sănătate Publica etc”, potrivit Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Președintele SNFP, Sebastian Oprescu, a declarat marți pentru Agerpres că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că unii funcționari publici au avut diminuări salariale.

Întrebat în ce perioadă vor începe acțiunile de protest, Oprescu a spus că în maximum 30 de zile.

sursa: realitatea.net, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax