Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fundaţia Comunitară Alba pune la dispoziţie 10.000 lei pentru proiecte culturale şi artistice

Publicat

Fundaţia Comunitară Alba a anunţat că pune la dispoziţie Fondul de Cultură, care conţine acum 10.000 lei. Din aceşti bani, se intenţionează finanţarea de proiecte culturale şi artistice în prima jumătate a anului 2012.

În conferinţa de presă de la sediul Fundaţiei Comunitare Alba, din cadrul Casei de Cultură a Sudenţilor, Dorin Sava a vorbit despre proiectul Fundaţiei Comunitare Alba din prima jumătate a anului 2012. Este vorba despre lansarea unei invitaţii către ONG-uri sau grupuri de iniţiativă de a redacta proiecte culturale sau artistice şi le aplica pe site-ul Fundaţiei, pentru finanţare: „Noi aşteptăm să primim proiecte prin care să se realizeze expoziţii de artă, sau lucrări de artă, proiecte educaţionale care să aducă oameni mai aproape de domeniul culturii sau al artei. Proiectele vor fi jurizate în funcţie de impact. Sub nicio formă nu vom finanţa un proiect făcut de 3 oameni pentru alţi 4 oameni, oricât de briliant ar fi”.

„Sunt multe proiecte mari în viaţă care încep cu un o şansă de genul acesta. Eu sunt de principiul buturugii mici”

Dorin Sava a explicat care este procedura, deschisă şi necomplicată, a depunerii unui astfel de proiect. Până la sfârşitul lunii ianuarie se depun online aplicaţiile pentru proiecte. În prima jumătate a lunii februarie se va face selecţia acestora.

Apoi, în a doua jumătate a lunii februarie, vor avea loc interviuri şi discuţii despre proiecte. Proiectele vor fi alese de un juriu, care se va forma până la începutul lunii februarie. Din juriu vor face parte persoane de specialitate, posibil dintre membrii Uniunii Scriitorilor sau a Artiştilor Plastici, din Alba Iulia. Aceştia vor puncta proiecte finanţabile în limita sumei de 10.000 lei. Pentru un proiect, se vor aloca între 500 şi 2000 lei. Perioada de implementare a proiectelor va fi între 1 martie 2011 şi 1 iulie 2011.

Dorin Sava a sugerat că aceste finanţări ar putea fi utilizate pentru începerea unui proiect, urmând ca după lansare, iniţiatorii să îşi găsească nişte parteneri. Despre ce se poate face cu asemenea sume, acesta a explicat: „Cu 500 lei poţi organiza vernisajul unei expoziţii, afişe, invitaţii, protocol. Sunt multe proiecte mari în viaţă care încep cu un o şansă de genul acesta. Eu sunt de principiul buturugii mici”.

Dorin Sava: „Mergem pe principiul american solid – Lucrând cu ceilalţi faci mai mult decât lucrând singur

Cele mai eligibile pentru finanţare sunt proiecte propuse de ONG-uri sau de grupuri de iniţiativă fără o persoană juridică în spate. Fundaţia Comunitară Alba invită instituţiile publice să fie partenerii lor în această acţiune. Domeniile de activitate ale Fundaţiei Comunitare Alba sunt în principal educaţia, cultura (pentru care au pus, acum, la dispoziţie şi Fondul de Cultură), mediul (se intenţionează crearea unui Fond de Mediu, care să fie disponibil din vara anului 2012), voluntariatul (de Zilele Oraşului s-a organizat Târgul de Voluntariat). Dorin Sava a argumentat activitatea Fundaţiei cu un principiu american: „Mergem pe un principiu american solid: „Lucrând cu ceilalţi faci mai mult decât lucrând singur”.

Fundaţia Comunitară Alba este prima care lansează un astfel de fond, dintre cele 4 deja existente în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax