Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Furnizorii de energie electrică, obligați să citească lunar contorul pentru clienţii casnici. Proiect, la Senat

Publicat

Furnizorii de energie electrică ar putea fi obligați să citească lunar contorul pentru clienţii casnici, prevede o propunere legislativă depusă la Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.57 alin.(2) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012 a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 16 octombrie.

Potrivit inițiatorilor, facturile de electricitate emise de furnizorii din domeniu pentru consumatorii casnici au început să fie împovărătoare comparativ cu bugetul acestora.

„Prin emiterea unor facturi estimative de către furnizori şi prin obligativitatea plăţii acestora, foarte mulţi consumatori casnici, din care majoritatea pensionari, au devenit creditorii furnizorilor. Mai clar spus, în cazul emiterii facturii estimative, în care indexul evaluat este mai mic decât cel de pe contor, clientul casnic este obligat prin lege să plătească factura, altfel acestuia i se reziliează contractul şi este debranşat de la electricitate”, mai susțin iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit propunerii legislative, furnizorul trebuie să asigure citirea lunară a contorului pentru consumatorii casnici, să pună la dispoziţia acestora mai multe modalităţi de plată a energiei furnizate şi să permită să opteze pentru oricare dintre acestea.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax