Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Furnizorul de servicii de alimentare cu apă în județul Alba, apel către abonați: Nu utilizați apa potabilă în scopuri agricole

Publicat

Reprezentanții Apa CTTA Alba adresează un apel abonaților să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri etc.).

„Ne adresăm și autorităților locale, ca administratori ai spațiilor verzi publice, și îi rugăm să ne sprijine în corecta informare a locuitorilor cu privire la utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.

Operatorul depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, tocmai din acest motiv.

Dacă utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități minime, sau o vor avea cu o turbiditate mărită, datorită aceluiași motiv.

Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești. Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr.88/2007 al ANRSC pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (art. 229).

Utilizați rațional apa, nu o irosiți! Folosiți apa potabilă cu măsură”, au transmis reprezentanții operatorului Apa CTTA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax