Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fără voia ei

Publicat

Furtul de identitate, în mediul online, poate fi infracțiune penală și se poate lasă chiar o pedeapsă. Fapta intră la fals informatic, iar dacă autorii sunt găsiți pot fi trași la răspundere. 

Recent, un caz de furt de identitate a fost detaliat de magistrații din Câmpeni. Cazul este detaliat într-o motivare de instanță, din 9 aprilie 2024.

Este vorba despre un fenomen care se întâmpla des. De cele mai multe ori victime sunt femei sau tinere, care au profile pe rețele sociale. 

Persoane de pe internet iau fără acordul celor ce dețin un profil pe o rețea de socializare, poze, și fac alte conturi cu nume asemănătoare. În mare parte conturile respective, duc către alte siteuri.

Aceștia lasă de înțeles că pe site-urile respective ar exista poze pentru adulți cu persoana în cauză.

Asta s-a întâmplat și în cazul detaliat de judecătorii din Câmpeni.

Furt de identitate pe Instagram

Persoane necunoscute au luat poze de pe Instagramul unei tinere din Câmpeni și au făcut un alt cont cu numele acesteia.

În descrierea contului de Instagram a apărut și un link care facilita accesul către o platformă intitulată Fansly. Din probele de la dosar rezultă faptul că, contul respectiv avea  la descriere:

”căutați fotografii și videoclipuri exclusive pe care nu le puteți găsi în altă parte? Atunci aceasta este șansa ta, fiind atașat și un link care ducea pe platformă și unde erau fotografii pe care persoana vătămată le-a postat pe contul personal de Instagram”, au notat magistrații.

În fotografii se putea observa faptul că acestea descriau o persoană dezbrăcată, fotografiile fiind blurate și erau afișate anumite prețuri în dolari, au mai precizat judecătorii.

La un timp, conturile în cauză au fost șterse.

Ce au decis judecătorii din Câmpeni

Din cauza faptului că profilul de Instagram creat a fos șters, magistrații din Câmpeni, au decis că nu mai pot obține date suplimentare.

Drept urmare au decis să închidă dosarul. În data de 9 aprilie 2024, dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax