Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-FOTO Furtună puternică pe Valea Sebeșului- DN 67 C Transalpina: O femeie a DECEDAT după ce un copac a căzut peste o mașină

Publicat

O femeie de 64 de ani a murit după ce un arbore a căzut peste mașina în care se afla, pe DN 67 C – Transalpina. Evenimentul s-a produs miercuri, în jurul orei 12:30, între Tău și barajul Oașa.

În autoturismul înmatriculat în Ilfov se aflau patru persoane, potrivit ISU Alba. Un bărbat de 63 de ani, care se afla în același autoturism este și el rănit dar conștient și potrivit ISU Alba, prezintă leziuni minore.

Manevrele de resuscitare pentru femeie, aflată în stare de inconştienţă după ce copacul a căzut peste maşină, au fost efectuate, până la sosirea echipajelor medicale, de către participanţii la trafic.

Mai mulți copaci au cazut pe DN 67 C. 14 masini blocate

Potrivit ISU Alba, după evaluarea făcută de echipajele prezente la locul evenimentului ar fi vorba despre 14 autoturisme blocate din cauza arborilor căzuţi pe carosabil. Un alt autoturism a fost avariat tot din cauza căderii arborilor.

Iniţial, a fost anunțat că un copac a căzut peste un autoturism în care s-ar fi aflat două persoane, iar alte patru maşini rămăseseră blocate pe DN 67C – Transalpina în urma vijeliei.

Furtuna și vijelie pe Transalpina

În zonă au fost semnalate manifestări meteorologice intense, cu vânt puternic și ploaie. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a anunţat că traficul rutier este oprit pe DN 67C, între Tău şi barajul Oaşa.

Arborele care a căzut pe mașină a fost smuls de vânt din rădăcini

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 iulie 2023, în jurul orei 12:00, un autoturism care se deplasa pe DN 67 C, în direcția Oașa – Sebeș și era condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul București, la kilometrul 98 + 500 de metri, a fost surprins de un arbore care a căzut pe plafonul autoturismului, fiind smuls din rădăcini de fenomenele meteorologice care s-au manifestat intens, în acele momente, în zonă.

În urma incidentului, o femeie de 64 de ani, din municipiul București, pasageră în autoturism, a decedat.

Cercetările sunt continuate.

Mesaj Ro-Alert de avertizare. Accesul pe Transalpina închis până la ora 16,00

Autoritățile au transmis miercuri după-amiaza un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru Șugag și Voineasa, pentru evitarea circulației rutiere pe DN 67C Transalpina până la ora 18:00, din riscului de a cădea alți arbori pe șosea, în amonte de Tău.

Circulația a fost reluată după 4 ore pe DN67 C Transalpina

Traficul rutier a fost blocat timp de 4 ore pe DN 67 C, din cauza arborilor căzuți pe carosabil. Autoritățile intervin pentru degajarea acestora. Se preconizează ca intervenția să mai dureze câteva ore, context în care polițiștii recomandă cetățenilor care intenționează să circule pe DN 67 C să își amâne călătoria sau să ia in calcul alte rute. Circulația a fost reluată în jurul orei 16,00.

UPDATE 2: Potrivit ISU Alba, forțele de intervenție au ajuns la locul evenimentului.

Din nefericire a fost declarat decesul persoanei aflate în stare de inconștiență (sex feminin, 64ani), cealaltă persoană (sex masculin, 63 ani) a fost asistată medical, este conștientă și prezintă leziuni minore.

După recunoașterea efectuată de către echipajele prezente la locul evenimentului ar fi vorba despre 14 autoturisme blocate din cauza arborilor căzuți pe carosabil și un autoturism a fost avariat tot din cauza arborilor.

UPDATE 1: Potrivit ISU Alba, este vorba despre un arbore care a căzut pe o mașină, nu sunt persoane încarcerate.

Ca urmare a evenimentului au rezultat două persoane rănite, una se află în stare de inconștiență si una semiconstientă.

S-au început manevrele de resuscitare de către participanții la trafic pentru persoana inconștientă.

Știrea inițială

Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este oprit pe DN 67 C – Transalpina, între Tău și barajul Oașa, după ce mai mulți copaci au fost doborâți de furtună pe carosabil. În zonă sunt manifestări meteorologice intense, cu vânt puternic și ploaie.

Potrivit ISU Alba, Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor medical și degajare arbori de pe carosabil pe DN67C, 20 km până la Barajul Oașa.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un copac căzut peste un autoturism. Patru mașini sunt blocate.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax