Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fuziunea Dreptei | Simedru: „Vom face un mare partid”. Viceprimari schimbați, acolo unde noua alianță deține majoritate în consiliile locale


Publicat

„Până acum, alianțele au fost foarte nocive, mai ales pentru noi, liberalii. Din acest motiv, am hotărât să fuzionăm și să facem un mare partid de dreapta”. Aceasta este declarația deputatului PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru, prezent, joi, în conferință de presă. Potrivit acestuia, în structura noului partid, dreapta deține aproape 50% din oamenii din administrația României, iar noua formulă va avea, cel mai probabil, consecințe și la nivel local. Liderii partidelor de dreapta din Alba nu au stabilit încă o întâlnire pentru discuții, însă în contextul noilor majorități din consiliile locale, după ce se va discuta cu primarii, ar putea avea loc modificări la nivelul viceprimarilor.

„Alianțele politice în România nu sunt serioase. Oamenii politici români nu își pot ține cuvântul și nu pot să nu fie partizani cu oamenii propriilor partide. Până acum, alianțele au fost foarte nocive, mai ales pentru noi, liberalii. Noi fiind în alianță, l-am dus pe Constantinescu la Cotroceni, pe Ciorbea și pe Radu Vasile și pe Isărescu la Guvern și noi nu ne-am ales decât cu huiduieli și cu ponoasele Guvernului. Prin alianță l-am dus pe Traian Băsescu la Cotroceni. Noi am fost marii perdanți ai alegerilor din 2008. Tot prin alianță l-am dus pe Victor Ponta la Guvern, pentru ca acum să ne arunce afară și, într-un mod inocent, să ne întrebe de ce fugim. Din acest motiv, am hotărât să fuzionăm și să facem un mare partid de dreapta. Fuziunea se va face în etape. Nu vă pot spune nici numele noului partid, nici modalitatea în care se va face fuziunea și nici dacă se va face până la prezidențiale. Cert este că s-a decis ca cele două partide, de acum încolo, să colaboreze ca și cum ar fi unul singur, să constituie majorități la nivel local, să colaboreze la nivel parlamentar”, a declarat deputatul Simedru.

Din noul partid de dreapta nu va face parte și PMP, partidul patronat de președintele Traian Băsescu, însă partidele mai mici de dreapta, cum ar fi Forța Civică, ar putea fi preluate prin absorbție, potrivit parlamentarului.

„Traian Băsescu nu participă la această construcție politică. PMP a arătat că este un partid marginal care nu reprezintă niciun interes politic. Putem discuta cu partide de dreapta mai mici, care vor fi introduse în alianţă prin absorbţie. Este motivul pentru care cred că Mihai Răzvan Ungureanu a trecut pe la sediul PNL, dar nu a discutat și nu va discuta nimeni cu Traian Băsescu”, a mai spus Simedru.

Statistica noului partid de dreapta în administrația locală

În noua formulă, partidul de dreapta deține aproape 50% din administrația locală din România, iar, în județul Alba, aceștia vor avea o majoritate clară, atât în consiliile locale, cât și la Consiliul Județean.

„Statistic, noul partid de dreapta are 15 președinți de Consiliu Județean, 35 de vicepreședinți de Consiliu Județean, peste 1.600 de primari și tot cam atâția viceprimari, mult mai mulți consilieri locali. Practic, are aproape 50% din administrația locală a României, peste PSD.

În județul Alba, noua alianță are trei parlamentari din șapte (cel mai mare număr de parlamentari), președintele Consiliului Județean și cei doi vicepreședinți, 68 din cei 78 de primari”, a spus Simedru.

Până în prezent, nu au avut loc discuții între liderii PDL și PNL din Alba, însă, în contextul noilor majorități, este foarte posibil să aibă loc schimbări în funcție în rândul viceprimarilor. În cazul în care o astfel de decizie va fi luată la Alba Iulia, locul actualului viceprimar PP-DD, Dorin Șerdean, ar putea fi luat de unul dintre consilierii locali liberali.

„Nu s-a stabilit dacă vor fi schimbați și viceprimari. În mod normal, noi trebuie să administrăm local în interesul cetățenilor iar aceste schimbări de funcții să se facă doar acolo unde s-au dovedit incompatibilități. Nu am discutat aceste amănunte. În județul Alba, forțele politice au fost destul de echilibrate. Au avut loc tot felul de combinații locale: PNL cu PDL, PSD cu PDL etc. Vom sta de vorbă cu fiecare primar și vom decide în folosul cetățenilor”, a mai spus Simedru.

Simedru: „Conflictele locale între PDL și PNL trebuie anulate pentru că interesul politic este major”

„Noi am avut conflicte politice și la nivel național și la nivel local. S-a decis ieri să nu ne mai uităm în trecut, ne orientăm spre viitor și sunt convins că aceste conflicte vor fi anulate pentru că interesul politic este major. Trebuie să construim acest partid de dreapta puternic, care este colacul de salvare a României”, a declarat Simedru.

De altfel, și Florin Roman a făcut precizări despre colaborarea sa cu primarul Mircea Hava, în contextul noului partid PNL-PDL, menționând că toate conflictele din trecut vor trebui depășite, indiferent cât ar fi fost de puternice: „Nu cred că va fi cazul ca un proiect național, care își propune să se debaraseze de Traian Băsescu și să se opună ciumei roșii-partidul stat PSD, să se împiedice în orgoliile personale ale unor oameni. E mult prea mare miza pentru viitorul țării”, a postat Roman pe Facebook.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. copy

  joi, 29.05.2014 at 13:59

  Asta a iesit din cufarul cu molii sa ne explice el cum e cu fuziunea. N-o sa-l intrebe nimeni pe el ca nu-l suporta nimeni

 2. SI TU

  joi, 29.05.2014 at 17:49

  Bai ******** incepe cu pres de la Vintu de jos care e un ******** exact ca tine si el si consilieri lui TTIICCC

 3. manga

  joi, 29.05.2014 at 17:49

  orice in loc de psd, numai sa nu o dati in extremisme de dreapta, ca atunci ar fi nasol. oricum, daca iese ponta presedinte, plec din țară!

  • SI TU

   joi, 29.05.2014 at 17:53

   Esti liber taica ceau pa

  • ijdaiwjfef

   vineri, 30.05.2014 at 19:37

   incepe de acum !!!!! :))))

 4. SI TU

  joi, 29.05.2014 at 17:52

  Degeaba e morcovit primaru LIBERAL nu face doua cepe degerate ii vai si amar de el nu leaga doua fraze e cel mai slab PRIMAR DIN VINT e un ****** ca toti liberali

 5. SI TU

  joi, 29.05.2014 at 17:58

  Bai SIMEDRULE AI UITAT CINE TEA SCOS DEPUTAT AM MUNCIT COT LA COT SI ACUM TE CREZI MARE ,O SA MAI VINA SI ALTE OCAZI SI ATUNCEA SA TE VEDEM DACA PORTOCALA O SA TE SPRIJINE CUM TEA SPRIJINIT TRANDAFIRI RUSINE RUSINE RUSINE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patinoar, brad și luminițe ”de criză”, în această iarnă, la Alba Iulia. Fără tonete cu vin fiert și mâncare în Piața Cetății

Publicat

brad

Vor fi luminițe și brad în Piața Cetății din Alba Iulia în acest an, denia, dioramă cu nașterea Domnului Iisus și Moș Crăciun. Nu nu vor mai fi însă tonetele cu vin fiert , cafea și placinte, ca în anii trecuți. 

Iubitorii de patinaj din Alba Iulia vor putea și ei să se bucure în această iarnă de un patinoar artificial care va fi amenajat într-un alt loc din Cetatea Alba Carolina.

Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24.ro că patinoarul nu va fi amplasat în Piața Cetății ca în anii trecuți ci în șanțurile din latura Vestică a Cetății Alba Carolina, sub podul de lemn de la Poarta IV.

” Cam din 10 decembrie va fi pus în funcțiune, dacă nu se întâmplă ceva grav ( nr. cu evoluția COVID -19)” a declarat primarul, precizând că nu va fi nevoie ca amplasarea patinoarului să fie supusă aprobării în Consiliul Local.

Orarul de funcționare al patinoarului va fi de la 12:00 la 20:00. ”Patru ore va fi liber între orele 12:00-16:00 și patru ore cu taxa de la 16:00-20:00. Primăria nu va plăti chirie ci numai curentul și apa consumată .” a mai precizat primarul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Publicat

Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, se va deschide oficial în data de 3 decembrie, a anunțat sâmbătă seara vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acestuia, lucrările sunt finalizate, iar deschiderea este programată în data de 3 decembrie.

„Aviz cârcotașilor. Așa cum am promis se deschide autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Lucrările sunt finalizate, deschiderea oficială în data de 3 decembrie. Ce nu a făcut PSD în 5 ani a făcut PNL în 5 luni”, a scris vicepreședintele CJ Alba, pe pagina de Facebook.

„La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6. Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord”, au precizat reprezentanții PNL Alba, pe rețeaua de socializare.

Reamintim faptul că CNAIR împreună cu constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda au pregătit inițial deschiderea tronsonului între Lancrăm și Alba Iulia până pe data de 1 Decembrie. Reprezentanții companiei au transmis în urmă cu o săptămână că deschiderea circulației ar putea fi amânată doar de vremea rea, respectiv în situația în care va interveni un îngheț.

17 km la care se lucrează de 6 ani

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă, între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului a fost semnat în 2014, valoarea acestuia fiind de 541.73 mil lei (fără TVA).  Constructorul Impresa Pizzarotti a început lucrările în luna decembrie.

Asociația Pro Infrastructura nota la mijlocul lunii noiembrie 2020 că „la nodul rutier Sebeș constructorul este concentrat pe cele 2 bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

15 companii au depus oferte pentru tronsonul de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești, în valoare de 5,3 de miliarde de lei

Publicat

15 companii de construcții și asocieri au depus oferte pentru construcția unui tronson de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești. Compania Națională de Administrare a Infrasctucturii Rutiere (CNAIR) anunță că  a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului ,,Proiectarea şi Execuţia Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3 : Cornetu – Tigveni”.

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Citește și Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor. Traseul are o lungime de 37.4 km și va avea 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie, două noduri rutiere și un ecoduct.

Potrivit CNAIR Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

 1. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA)
 2. ASOCIEREA AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER SA
 3. ASOCIEREA ASTALDI SPA – TANCRAD SRL
 4. . IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA
 5.  TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SOCIETE ANONYME
 6.  CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) – CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD
 7.  CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD- DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.
 8.  CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD
 9.  HUNAN PROVINCIAL COMMUNICATIONS PLANNING, SURVEY & DESIGN INSTITUTE CO., LTD
 10.  KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.
 11. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.
 12. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
 13.  POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LIMITED – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LTD. STI. – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO., LTD
 14.  REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.
 15.  TEKFEN İNŞAAT VE TESISAT A.Ş. (TEKFEN CONSTRUCTION & INSTALLATION CO., INC.) – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor.

Traseul are o lungime de 37.4 km

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Principalele lucrări ale acestei secţiuni sunt:
• 95 de poduri și pasaje
• Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
• Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
• Ecoduct în zona localităţii Călineşti

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Îndrumări electorale interbelice: În cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot secret, liber, nesilit şi necontrolat

Publicat

Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale a publicat pe o rețea de socializare o imagine cu „îndrumări” electorale din perioada interbelică. Prin acestea, cetățenii erau sfătuiți cum să procedeze în timpul alegerilor desfășurate duminica, cum să folosească ștampila în cabină și cum să procedeze mai apoi cu buletinul de votare. 

„Votarea de Duminică va avea loc în sala „Caragiale” și va dura de dimineața dela ora 8, până seara la ora 8. Avem vreme să mergem și la biserică și să și votăm!

Votarea se face tot în baza Cărții de alegător, ori de alegătoare, cu care ați votat la consiliul județian și tot în acelaș mod: în cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot garantat secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea.

După apăsarea ștampilei, să împături buletinul de votare așa, ca chipul ștampilei rămas pe roată, să ajungă dinlăuntru și apoi să ieși din cabină și să dai buletinul astfel împăturat dlui judecător. Președintele alegerii în Alba – Iulia va fi dl.: Dr. Iosif Felner”, se precizează în „îndrumările” pubilicate pe rețeaua de socializare Facebook.

„Vă rugăm să remarcaţi cum votul <secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea> merge mână în mână cu aplicarea ştampilei pe roată”, au scris reprezentanții Direcției Județene Alba a Arhivelor Naționale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate