Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fuziunea PNL-PDL: Cum se va numi noul partid politic. Decizii privind statutul şi protocolul

Publicat

După fuziunea dintre PDL şi PNL, partidul nou format ar urma să fie numit PNL. Echipele de negociere au finalizat discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune.

UPDATE: Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că Partidul Democrat Liberal şi Partidul Naţional Liberal vor mai avea o rundă de discuţii joi, când se vor stabili numele formaţiunii rezultate din fuziune, sediul şi imnul.

În ceea ce priveşte protocolul cu Forţa Civică, Vasile Blaga a precizat că cele două formaţiuni nu sunt încă în discuţii avansate, urmând ca negocierile să se încheie luni.

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat miercuri discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune, au anunţat Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, refuzând să precizeze numele noului partid până la momentul votului din BPN al PDL.

Surse din echipele de negociere au declarat pentru Mediafax că viitorul partid se va numi PNL.

Această decizie a fost validată miercuri în şedinţa BPN al PDL şi va intra în atenţia Delegaţiei Permanente a liberalilor, în şedinţa de luni.

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune, au anunţat Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, refuzând să precizele numele noului partid până la momentul votului din BPN al PDL.

”Am încheiat aceste discuţii, absolut toate elementele, rezultatul negocierilor vor fi anunţate după ce vor fi supuse forurilor de conducere ale celor două partide. În mai puţin de o oră vom prezenta aceste rezultate ale discuţiilor Biroului Politic Naţional al PDL”, a anunţat Predoiu.

El a precizat că după şedinţa PDL va fi prezentată public forma finală a negocierilor.

Prim-vicepreşedintele PDL a menţionat că decizia luată de echipele de negociere propune inclusiv numele noii formaţiuni, însă a refuzat să facă public acest nume.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a precizat că ratificarea negocierilor în PNL va avea loc luni, în Delegaţia Permanentă.

”Noi am încheiat toate subiectele, dar ar fi o formă de respect faţă de colegii noştri, atât din PDL, cât şi din PNL, să nu anunţăm public o decizie care nu este o decizie până nu este ratificată de organismele de conducere ale celor două formaţiuni politice”, a afirmat Orban.

Liderul PNL a menţionat că Statutul noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL este finalizat în proporţie de 100%, ca şi protocolul de fuziune.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax