Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gabi Pleșa cedează PRESIUNILOR. Se RETRAGE din cursa pentru șefia PNL Alba Iulia. Vechii liberali primesc în schimb alte funcții de conducere

Publicat

plesaViceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a cedat presiunilor făcute de liderii PNL – cei din fostul PDL și s-a retras din cursa pentru șefia filialei municipale, potrivit unor surse din interiorul partidului. Se pare că negocierile „au fost mai dure” și  vechii liberali au primit la schimb mai multe funcții în conducere, printre care cea de prim-vice, care îi va reveni lui Pleșa. Paul Voicu a rămas singurul candidat pentru funcția de președinte al PNL Alba Iulia, la alegerile de vineri, de la ora 18.00.

Intenția lui Gabriel Pleșa de a candida la funcția de președinte al organizației municipale împotriva colegului din primărie, Paul Voicu a iscat un scandat tacit în interiorul PNL Alba. Posibilitatea reală ca Pleșa să fie noul lider al filialei i-a speriat de liberalii din tabăra portocalie, motiv pentru care, timp de mai multe zile, au încercat să îl convingă să renunțe la candidatură.

Se pare că aceștia au și reușit. Potrivit unor surse, Gabriel Pleșa a cedat presiunilor și îl va lăsa pe Paul Voicu să intre în lupta pentru președinția organizaţiei, singur.

Negocierile s-au purtat la nivel județean și se pare că principalii susținători ai lui Voicu au fost Ion Dumitrel și Marius Hațegan.

Foști liberali îl doreau președinte pe Pleșa, iar unul din motive ar fi eșecul lui Paul Voicu de la alegerile parlamentare din toamnă, de la Alba Iulia. Aceștia sunt nemulțumiți și de reprezentanții din Biroul Politic Județean care au negociat „foarte prost pentru noi” locurile pe lista de la parlamentare, dovadă că din vechea tabără PNL există un singur reprezentat în Parlamentul României.

Bătăliei pentru funcția de președinte PNL Alba Iulia a devenit una acerbă, odată cu speculațiile pe tema retragerii lui Mircea Hava de la conducerea Primăriei Alba Iulia.  Organizația municipală Alba Iulia a PNL adună propunerile și validează următorul candidat la Primăria Alba Iulia, iar grupul (vechiul PNL sau vechiul PDL) care va deține funcția de președinte va avea o influență majoră în desemnarea ”urmașului” lui Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. HH

    vineri, 21.04.2017 at 22:12

    Daca Plesa a facut asta este complet lipsit de onoare, practic PNL nu mai exista !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax