Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Gabriel Pleșa a DEMISIONAT din funcția de viceprimar și consilier. Va candida la primăria Alba Iulia din partea USR

Publicat

plesa

Viceprimarul Gabriel Pleșa (PNL) și-a dat demisia din funcție, vineri dimineața, au declarat pentru Alba24 surse din PNL. De asemenea, acesta a demisionat și din funcția de consilier local și din partid. Se pare că acesta renunță la funcții în condițiile în care nu este susținut de liberali pentru candidatura la Primăria Alba Iulia.

UPDATE: Gabriel Pleșa a confirmat pentru Alba24 că a demisionat din Consiliul Local, din funcția de viceprimar și din partid.

UPDATE Reacția lui Voicu Paul: ”Astăzi, 14.02.2020, dl. Pleșa Gabriel Codru și-a înregistrat demisia din funcția de viceprimar și consilier local al municipiului Alba Iulia. Documentul a fost înregistrat la ora 08:47 sub numărul 16749.

În prima ședință a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia se va lua act de demisia domnului. Pleșa și se va vacanta un mandat de consilier local. Următorul supleant, conform listei depuse la alegeri de Partidul Național Liberal, este dl. Rareș Buglea. Partidul Național Liberal va trebui să confirme că dl. Rareș Buglea are calitatea de membru de partid și că este următoarea opțiune pentru validarea mandatului de consilier local.

Funcția de viceprimar rămasă vacantă va fi ocupată prin alegere în ședința Consiliului Local Alba Iulia din rândul consilierilor cu mandate valide.

„Dinamica vieții, în general și, la o scară mai mică, a politicii și administrației, se întâmplă să ne pună în situații diferite, în care să ne manifestăm diferit opțiunile și afinitățile. Sunt alegeri asumate pe care nu putem decât să le luăm ca atare și să le respectăm. 

Îi asigur pe albaiulieni că echipa primăriei rămâne la fel de solidă și implicată în dezvoltarea orașului. Pentru mine și echipa primăriei prioritare sunt proiectele de dezvoltare majoră, investițiile în infrastructura orașului, educație și viitor. Suntem aici să ne facem treaba profesionist, indiferent de ce se întâmplă și exact asta o să facem.

Îmi pare rău pentru decizia pe care a luat-o colegul nostru Gabriel Pleșa. Am sperat să mergem mai departe împreună, așa cum am facut-o atâția ani, cu dedicare și convingere în valorile care ne unesc. Îi respect alegerea facută și îi doresc să se regăsească în ceea ce va face în continuare.” – a transmis  Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar, într-un comunicat de presă.

Știrea inițială

Se pare că acesta va candida pentru funcția de primar din partea USR, un partid care i-a făcut această propunere în urmă cu două săptămâni. Plecarea lui Pleșa la USR, un partid aflat pe val, complică lucrurile în interiorul PNL, în condițiile în care cel mai probabil candidat pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia va fi Voicu Paul.

Surse din cadrul partidului au declarat pentru Alba24 că este îngrijorare la partid din cauza faptului că Pleșa ar putea rupe din voturile vechiului PNL, din care provine.

Contactat vineri dimineața de către Alba24, Gabriel Pleșa nu a răspuns la telefon. De asemenea, nici viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, nu a răspuns la telefon.

Știre în actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax