Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel PLEȘA: “Alba Iulia va avea city manager. PNL trebuie să decidă cine va ocupa postul.” Situația agită apele în PNL Alba

Publicat

alba iulia cetate

De ceva vreme se discută în diverse cercuri politice despre postul de city manager al Municipiului Alba Iulia, lăsat vacant (temporar) în urma plecării fostului ocupant, Nicușor Moldovan, care a preferat o cariera de consilier la Bruxelles al europarlamentarului Mircea Hava.

Moldovan a avut posibilitatea să își suspende temporar postul de la Alba Iulia pe perioada în care va fi funcționar european însă poziția de city manager este prea importanta pentru a fi lăsată vacanta pentru o perioada atât de îndelungată.

În urma negocierilor prin care s-a constituit majoritatea în Consiliul Local de către USR si PNL, cele doua partide au obținut câte un post de viceprimar, iar PNL și-a păstrat în plus poziția de city manager.

Cum aceasta poziție este foarte importantă și nu este deloc strict onorifică dacă este ocupată de persoana potrivită, sunt voci în PNL care spun că ea trebuie ocupată cât mai repede posibil, dacă se dorește ca partidul să recupereze capitalul politic pierdut odată cu fotoliul de primar.

Cine se află pe lista foarte scurtă a PNL pentru postul de city manager

Sursele Alba24 spun că cel aflat în fruntea listei pentru ocuparea acestui post este Mihai Coser, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, si el în prezent consilier al europarlamentarului Mircea Hava, însă la biroul din Alba Iulia nu la cel de la Bruxelles.

Se pare ca Gabriel Pleșa nu doar că este de acord cu această varianta ci chiar o preferă, însă nu depinde de el dacă PNL va decide să-l desemneze sau nu pe Coșer în funcția de city manager.

Coșer se lovește se pare, în PNL, de opoziția fostului ocupant al postului, Nicușor Moldovan, care ar dori să se întoarcă de la Bruxelles pe fosta poziție dar cât mai târziu posibil, adică prin 2023 sau 2024 când se termină mandatul de europarlamentar al lui Mircea Hava.

Asta pentru că șansele lui Hava de a prinde un nou mandat la Bruxelles sunt aproape zero având în vedere poziția sa slăbită în partid în urma alegerilor interne din toamna când s-a poziționat în tabăra pierzătoare a fostului președinte Ludovic Orban.

Însă până atunci, Moldovan nu vrea pe nimeni în locul său de la Alba Iulia, nici chiar pe colegul Coșer.

Lucru aproape imposibil de realizat pentru că PNL nu își permite să țină neocupat un post de asemenea importanță.

Iar Pleșa spune că PNL trebuie să își rezolve problemele și să vină cu o propunere iar opțiunile sunt două: ori Nicușor Moldovan vine și își dă demisia la zi pentru a elibera postul ori Coșer va deveni consilier al primarului și va primi atribuții de city manager pe perioada mandatului.

În perspectiva alegerilor din 2024, ceea ce se întâmplă acum poate fi definitoriu. Amabilitatea bruscă prin care Pleșa si-l dorește pe Coser la primărie poate da semnalul unei dorințe de revenire în PNL, poziție din care să revendice în 2024 o nouă candidatură greu de refuzat de această dată.

Asta pentru că o nouă candidatura din partea USR, unde Pleșa nu este decât un simplu membru în Biroul Permanent, nu-i poate garanta încă un mandat de primar.

Iar Coșer poate fi cel care să-i redeschidă ușa PNL din poziția sa de apropiat al lui Mircea Hava care, chiar dacă a pierdut alegerile interne după mai bine de 20 de ani, încă este relevant pentru organizația locală.

Chestionat de Alba24, Mihai Coșer nu a dorit să facă nici un comentariu.

Pe de alta parte, Nicușor Moldovan ar putea fi un candidat foarte bun al liberalilor în 2024, dacă decide să se întoarcă mai repede de la Bruxelles și să fie prezent de pe acum în lupta pentru primărie.

Moldovan are avantajul de a cunoaște foarte bine primăria fiind un tehnocrat bine pregătit, omul din spatele proiectelor europene prin care s-au făcut (si) lucruri bune în Alba Iulia.

Are însă problema notorietății și îi lipsesc deocamdată abilitățile de politician prin care se câștiga alegerile. Iar dacă își închipuie că are șanse să câștige printr-o prezență “pe Zoom” de la Bruxelles, se înșeală.

Contactat de Alba24.ro, Nicușor Moldovan nu a dorit să comenteze, la acest moment, situația.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 16.02.2022 at 20:01

    Municipiul Alba Iulia ARE Primar=USR ! Are SI Consiliu Local !! Primarul , cu Aprobarea C. Local, poate face ce doreste, pentru binele cetatenilor Albei Iulia !!! ” City managerul ” ce rol are ??? Daca-l ” pune ” PNL-ul , rolul sa-i ” PUNA Piedica ” Dlui Primar Plesa ( USR ) ?????

  2. Gelu Stoian

    miercuri, 16.02.2022 at 20:07

    P.S. CA Si Spitalul Regional DIN Cluj, Pana La Alegerile Parlamentare SI Europarlamentare din Anul 2024 Va Mai CURGE Multa Apa PE Mures SI Dambovita ! Aripa Matu Citu a PNL, Care Si-a TRADAT Electoratul, Aliindu-SE Cu PSD-ul, Va MAI Primi Ciu-ciu VOTURI din partea Fostilor SAI Votanti !!!!!

  3. Idiocratia

    joi, 17.02.2022 at 08:15

    Noroc ca opinia locuitorilor orasului nu conteaza si asa se pot ocupa functii aiurea infaptuite asocieri fara rost, sau externaliza anumite activitati, dar platite tot de la bugetul local ! Oare vor schimba ceva viitoarele alegeri ? Pariu ca nu !!

  4. CV

    vineri, 18.02.2022 at 07:32

    Dar ce ar fi daca tot tocati banul public pe posturi inutile, sa organizati un concurs curat, fara influenta politica ? Poate asa ati putea gasi oameni capabili, nu consilieri fara CV !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax