Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gabriel Pleșa – drept la replică: ”Senatorul melcilor cu origine controlată”

Publicat

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, a trimis un drept la replică referitor la cel mai recent comunicat al senatorului Călin Matieș.

Senatorul melcilor cu origine controlată

Îl asigur pe domnul senator Călin Matieș că la tribunal va trebui să lase spectacolul deoparte și să dovedească adevărul și relevanța susținerilor sale!

Am asistat, de foarte multe ori impasibil, la toate atacurile la care am fost supus în ultima perioadă, atât din partea unei părți a presei, cât și din partea adversarilor politici. Până la urmă face parte din viața publică pe care mi-am asumat-o, de mai bine de 20 de ani, de când am ales să intru în politică, având convingerea că se poate și altfel, că putem face viața tuturor mai bună și că putem crea cu toții o clasă politică responsabilă, decentă și onestă.

Consider însă că atunci când se trece peste limita bunului simț și a decenței, trebuie să reacționez ferm, în instanțele de judecată.

Atacurile unora, ușor surescitați de miasmele puterii, care își permit cu grobianism și infatuare să îmi atace familia, nu le voi putea accepta! Și voi reacționa în consecință.

Nu voi coborî ștacheta bunului simț, așa cum o fac unii dintre cei ajunși accidental pe băncile Parlamentului României, dar nici nu voi sta impasibil să văd cum valori precum familia și copiii sunt călcate în picioare de dragul de a te face cât mai vizibil, în speranța că peste 2-3 ani vei mai prinde încă un mandat.

Luarea de poziție a domnului senator nu este decât un derapaj brutal și lipsit de orice suport faptic. Ea nu aduce nici un folos cetățenilor urbei, dar reușește cu succes să încalce dreptul la demnitate și la propria imagine al mai multor persoane și instituții.

Este evident că, sub umbrela dreptului la libera exprimare, nu este permisă deversarea de insinuări injurioase, speculații și amenințări găunoase, cu exercitarea deviată a demnității senatoriale.

Fără a-i da neapărat explicații viitorului fost senator, vreau să îi aduc la cunoștința lui și celor ale căror interese probabil că le apără (după o vizită recentă la una dintre bazele de tratament promovate pe propria sa pagină de Facebook) faptul că societatea la care a făcut referire – Bioterapia – funcționează încă din 2012.

Mai mult, anual se depune o listă cu personalul ÎNCADRAT ÎN BAZA UNUI CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ, dar și cu ECHIPAMENTELE din dotare.

În baza acestora, clinica primește un punctaj. În ultimii 4 ani a avut cel mai mare punctaj din Alba Iulia. Clinica la care s-a făcut referire are 32 persoane încadrate cu CIM și 1 persoană cu contract de colaborare (care nu e decontat de CAS). Iar pacienții vin cu bilet de trimitere și decontul se face pe baza cardului de sănătate, în timp real, în fiecare zi de tratament. Adică este imposibil să se facă decontări fictive sau ilegale!

De fapt, până la acest articol denigrator nici nu știam cum se numesc firmele de recuperare și tratament medical ale nepotului și cumnatei mele, singura legătura fiind faptul că-mi fac o dată pe an, timp de 10 zile o recuperare la genunchi! În schimb, mii de albaiulieni și nu numai s-au tratat în ele de aproape 10 ani!

Este trist și regretabil faptul că un senator al României se lansează în astfel de atacuri josnice, fără nicio rațiune, fără a se gândi la urmări, la familiile implicate ori la munca enormă care stă în spatele fiecărui inițiative antreprenoriale.

Nu știam că în România de astăzi toți membrii unei familii trebuie să renunțe la demnitate, la dreptul la propria imagine, la viața privată sau la job-uri, în momentul în care unul dintre ei ajunge într-o funcție publică. Nici nu știam că este o crimă să lucrezi 10-12 ore/zi în propriul tău business, asigurând salarii unor angajați care, între timp, îți devin ca a doua familie.

Este trist și regretabil că, după 30 de ani de la căderea comunismului, regăsești printre membrii noi ai clasei politice aceeași mentalitate comunistă, dusă la extrem! Pe același tipar, știu cel puțin o brutărie, o sală de nunți și un azil de bătrâni, care ar fi trebuit închise încă din luna decembrie a anului trecut.

În consecință, voi acționa în Instanță pe autorul acestei ieșiri, pentru a-i oferi prilejul să își dovedească afirmațiile denigratoare. Doar așa vom putem să câștigăm lupta cu impostura, mediocritatea și amatorismul din clasa politică românească, care au făcut o pasiune din vânturarea de vorbe goale în scop de autopromovare!

Dar, întrucât domnul senator nu va putea să dovedească nici adevărul spuselor sale și nici că ar fi avut vreun interes legitim în demersul său, voi solicita tragerea la răspundere a autorului lor, solicitând prezentarea de scuze publice și repararea prejudiciilor care mi-au fost aduse prin acel text lipsit de substanțăși de eleganță. Probabil același lucru îl vor face și societățile comerciale cărora li s-au adus prejudicii de imagine!

Conștiința mea e curată și o să duc crucea până la capăt pentru orașul meu drag! Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Gabriel Pleșa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. pilu

  vineri, 29.10.2021 at 20:08

  D-le primar, lasand la o parte polemica cu senatorul melcilor, crezi ca daca esti primar nu trebuie nimeni sa-ti faca observatii ? Pai vezi ca o sa ajungi pe calea batranului Stalin.

 2. eu

  vineri, 29.10.2021 at 22:17

  Parca v-ați cam atacat… Ignoranta era mai potrivita. Ca asa dați de înțeles. Nepoți, cumnata, frate și alții și un pic și dumneavoastră. Atâta vreme cât deservesc populației și nu se baga mana în buzunarul statului e ok. Dar nici nu trebuie sa ne supărăm. Mai mult sper sa nu mergeți în instanță la recomandarea d-lui vice avocatul arendas ca pierdeți cum au pierdut și alții. Orașul dumneavoastră draga geme și parca nu îl auziți.

 3. Gica

  sâmbătă, 30.10.2021 at 08:55

  Eu sunt de părere ca bunul simt și decenta în limbaj precum și in comportament trebuie sa fie aspecte de baza în leadership-ul politic. Felul cum atragem atenția asupra unor aspecte care se pare ca deranjează ar trebui sa fie unul demn, nu atacuri mizerabile la persoana și la apropiați. Hai sa ne educam și noi odată! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

 4. Rbk

  sâmbătă, 30.10.2021 at 17:03

  La Senatorul Melcilor ,creierul e in carapace,asa ca de unde nu e nici D-zeu nu cere.El uita ca melcul nu are decat o viteza.Dar probabil vrea sa se resofteze ,sa puna cai putere mai multi. In plus sant organe competente care pot face verificari in urma unor sesizari,nu trebuie sa invete sa scrie articole la anumite publicatii.Dar fiind pandemie nu da pe la parlament de frica sa nu se intilneasca cu SOSOACA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Iulia Oejdean și Vlad Podean, Miss și Mister 2022 ai Colegiului Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia

Publicat

Iulia Oejdean și Vlad Podean au fost desemnați Miss și Mister Boboc ai Colegiului Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, după Balul Bobocilor, ediția 2022.

Balul a mai avut doi învingători, pe Miss și Mister Popularitate, titluri primite în urma voturilor de pe alba24.ro. Este vorba despre Diana Popa și Albert Aldea.

De asemenea, Miss și Mister Popularitate ai Colegiului Tehnic ”Apulum” Alba Iulia au fost desemnați Alexia Tat și David Turc.


Opt perechi de tineri au susținut mai multe probe, vineri seara, în cadrul balului, organizat la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Aceștia au avut de prezentat personaje din Lumea Disney, au avut de răspuns la întrebări de cultură generală, au avut de susținut și probe-surpriză și de talent.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Minivacanță de cinci zile de 1 Decembrie și Sfântul Andrei. Care sunt zilele libere pentru bugetari în 2023

Publicat

Angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, începând de miercuri, 30 noiembrie și până luni, 5 decembrie, în ajunul de Moș Nicolae, după ce Guvernul a declarat zi liberă și vineri, 2 decembrie.

”Puntea” dintre zilele libere și weekend a fost aprobată de guvern, cu condiția să fie recuperată. 

Practic, minivacanța acoperă ziua de 1 Decembrie și sărbătoarea de Sfântul Andrei.

În ceea ce privește anul 2023, salariații trebuie să știe că vor avea parte de 12 zile libere legale.

Zile libere pentru bugetari și minivacanțe în 2023

În 2023, bugetarii vor avea parte de trei minivacanțe a câte 4 zile libere fiecare, în perioada 21 – 24 ianuarie 2023, 1 – 4 iunie 2023, respectiv 12 – 15 august 2023.

Zile libere ianuarie 2023:

Luni 2 ianuarie – a doua zi de Anul Nou;

Marți 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;

Zile libere aprilie 2023:

Vineri, 14 aprilie – Vinerea Mare;

Luni 17 aprilie – a doua zi de Paște;

Zile libere mai 2023:

Luni 1 mai – Ziua Muncii;

Zile libere iunie 2023:

Joi 1 iunie – Ziua Copilului;

Luni 5 iunie – a doua zi de Rusalii sau Pogorârea Sfântului Duh;

Zile libere august 2023:

Marți 15 august – Sfânta Marie;

Zile libere noiembrie 2023:

Joi 30 noiembrie – Sfântul Andrei;

Zile libere decembrie 2023:

Vineri 1 decembrie – Ziua Națională a României;

Luni 25 decembrie – prima zi de Crăciun;

Marți 26 decembrie – a doua zi de Crăciun.

Pentru anul 2023, sunt propuse alte trei zile libere, zile-punte care să facă legătura între sărbători legale și perioade de weekend.

Astfel, vor fi trei minivacanțe suplimentare pentru bugetari. Și angajații din mediul privat pot beneficia de aceste zile libere, prin decizie internă a firmelor.

Potrivit proiectului prezentat de Ministerul Muncii, este vorba despre zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sâmbătă: Salonul Internațional de Machete Statice Alba Iulia 2022, a XVI-a ediție, la Muzeul Național al Unirii

Publicat

Sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 12.00, se deschide Salonul Internațional de Machete Statice Alba Iulia 2022, a XVI-a ediție, la Muzeul Național al Unirii.

Vor fi prezentate miniaturile modeliștilor din România, Anglia, Bulgaria, Italia, Serbia și Ungaria, multe premiate în concursurile interne și internaționale. Acestea vor fi structurate pe categorii și scări, dar și pe perioade istorice.

Sunt prezente și lucrările confecționate de copiii de la Clubul Copiilor Valea Jiului și de la Palatul Copiilor Sibiu, în cadrul cercurilor de modelism locale.

În cadrul Salonului va fi și o secțiune de fotografii dedicată Aniversării a 60 de ani de serviciu operativ în cadrul Forțelor Aeriene Române a avionului Mig 21.

Evenimentul este organizat de Asociația Modelism Alba (AMA – IPMS România), în parteneriat cu Cercul Militar Alba Iulia, Machete.ro, Aerohistoria și Aripi Argintii, în colaborare cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Vezi PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Salonul va fi deschis până în 28 ianuarie 2023, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în secțiunea Expoziții Temporare, de la etajul 2.

Evenimentul face parte din cadrul programului activităților Zilei Naționale a României de la Alba Iulia, la 104 ani de existență.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mobilizare de excepție la Șpring, în sprijinul unor familii afectate de incendiu. Mesajul primarului Iulia Stănilă

Publicat

Primarul comunei Șpring, Iulia Stănilă, a dat detalii despre modul în care s-a mobilizat comunitatea, în cazul incendiului care a distrus casele a două familii.

Reamintim că aceasta a fost prima care a invervenit în timpul incendiului și a scos oamenii din casă și s-a asigurat că nimeni nu este rănit, până la ajungerea pompierilor.

Vezi VIDEO: Cum a reacționat Iulia Stănilă, primarul din Șpring, la izbucnirea unui incendiu. În acel moment dădea un interviu la PROTV

Iulia Stănilă a mulțumit celor care au trimis încurajări și care s-au mobilizat pentru a ajuta familiile afectate de incendiu: de la forțele de intervenție, la oameni care au donat bani, materiale și s-au implicat în refacerea imobilelor.

”Vreau să vă mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au transmis vorbe frumoase și încurajări, sunt sigură că oricare dintre dumneavoastră ar fi reacționat la fel. Este îngrozitor să vezi cum în 7-8 minute arde agoniseala a două familii care au muncit o viață, fără să ai vreo putere să oprești asta.

În această poveste tristă eroii au fost voluntarii și angajații SVSU Șpring împreună cu viceprimar, pompierii de la ISU Sebeș, ISU Alba, care s-au chinuit peste 4 ore să izoleze incendiul, vecinii care s-au implicat, domnii de pe ambulanță, agenții de poliție, toți!

Fiecăruia în parte le mulțumesc în numele familiilor (…)

De asemenea, la această oră (după o lună de la incendiu) ambele case sunt acoperite și refăcute parțial, datorită unor oameni EXTRAORDINARI, care au sponsorizat familiile (…)

Le mulțumesc din suflet că au răspuns prompt la apelul meu și au sprijinit cu drag cele două familii, Dumnezeu să le întoarcă binele înzecit!

Le mulțumesc cetățenilor care au deschis cu drag ușa consilierilor și a donat fiecare cât a putut, strângându-se (pe bază de semnătură și tabel) aproape 30.000 lei

Mulțumim primariei Șpring și CL Șpring care au aprobat ajutorul de urgență in valoare de 5000 lei pentru fiecare familie!

Mulțumim tuturor oamenilor cu suflet mare care s-au dus personal la cele două familii cu bani, produse sau obiecte necesare!

Împreună putem muta munții!”, a fost mesajul acesteia, pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax