Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel Pleșa: Municipiul Alba Iulia a primit o diplomă de excelență la Forumul Orașelor Verzi

Publicat

Municipiul Alba Iulia a primit o diplomă de excelență la Forumul Orașelor Verzi, a anunțat sâmbătă primarul Gabriel Pleșa, pe contul său de Facebook. 

Diploma ar fi fost oferită ”pentru eforturile depuse în direcția unei dezvoltări sustenabile, reducerea impactului asupra mediului și promovarea investițiilor verzi”.

”Municipiul Brașov găzduiește în perioada 4-10 septembrie cea de-a treia ediție a Forumului Orașelor Verzi, cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu.

Sub tema „Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.”, conferința aduce în prim plan ideea că ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre și îndeamnă la o schimbare de paradigmă în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător și de viitorul orașelor noastre.

În cadrul competiției ”Premiile Orașelor Verzi” 2023, o inițiativă a Forumului Orașelor Verzi și Asociației Municipiilor din România, Municipiului Alba Iulia i-a fost decernată ”Diploma de excelență”, pentru eforturile depuse în direcția unei dezvoltări sustenabile, reducerea impactului asupra mediului și promovarea investițiilor verzi.

”Acest premiu este o recunoaștere a implicării membrilor comunității noastre care înțeleg că dezvoltarea sustenabilă a Alba Iuliei și reducerea impactului asupra mediului nu pot merge decât mână în mână. Este în același timp o recunoaștere a muncii echipei Primăriei”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Municipiul Alba Iulia a demarat cu succes o serie de inițiative orientate către dezvoltarea urbană durabilă, în conformitate cu prevederile Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană 2014-2023, precum și ale Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al Municipiului Alba Iulia – 2030.

Un exemplu bun în acest sens este proiectul EURE – „Effectiveness of Environmental Urban policies to improve Resources Efficiency” proiect finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului european de cooperare interregională INTERREG EUROPE (2014-2020) prin FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).

Poate cel mai important rezultat al acestui proiect a fost colaborarea cu Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu „Ernest Lupan”– IRCEM în realizarea Planului de Acțiune pentru Economie Circulară a Municipiului Alba Iulia 2023-2033.

Competiția ”Premiile Orașelor Verzi” și-a propus să recunoască și să premieze, în același timp, ambițiile și eforturile municipalităților de a deveni mai ”verzi”, mai sustenabile, de a reduce impactul asupra mediului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pripon Marius

    luni, 11.09.2023 at 07:25

    Singurul premiu pe care il meriți domnule primar este o lopată cu care să lucrezi la imobilitatea pe cele două loturi! Singura ta realizare este zborul des in străinătate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax