Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel Pleșa: Primăria din Alba Iulia a găsit o soluție la problema gunoaielor. Unde vor fi transportate și pentru cât timp

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia a declarat pentru alba24.ro că administrația locală a găsit o soluție la problema gunoaielor cauzată de închiderea depozitului de deșeuri de la Târgu-Jiu. 

Mai exact, Gabriel Pleșa a precizat că firma Polaris a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Alba o solicitare de a autoriza depozitarea temporară a gunoiului la rampa de transbordare de pe centura orașului. 

Depozitarea gunoiului pe rampa de transbordare s-ar realiza până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos, deschidere care este preconizată pentru sfârșitul lunii aprilie.

Mai mult de atât, cu privire la o posibilă transportare a gunoaielor la Oradea, Gabriel Pleșa a declarat că nu s-a rezolvat nimic și că a fost doar o discuție între reprezentații municipiului Alba Iulia și cei ai Oradiei.

”Rezolvarea va veni prin Agenția de Mediu, mai exact prin Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Cei de la Polaris au depus la solicitarea noastră o documentație prin care cer autorizație de depozitare temporară la rampa de transbordare de pe centura orașului, care măsoară aproape 1000 de metri pătrați betonați și îngrădiți.

Documentația este completă, se lucrează la ea, iar aproape sigur în cursul zilei de mâine vor emite o autorizație temporară probabil pe maxim șase luni, dar nu peste capacitatea maximă a depozitului și cu condiția ca, în momentul în care pornește groapa ecologică de la Galda de Jos, să fie transportate acolo”, a declarat pentru alba24.ro, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

De asemenea, acesta a mai declarat că a avut loc o discuție cu reprezentații municipiului Drobeta-Turnu Severin pentru o posibilă transportare a gunoiului la un depozit de deșeuri din localitate. Însă aici distanța de transport din Alba Iulia către depozit ar fi destul de mare.

Gabriel Pleșa a mai declarat pentru alba24.ro că ”deși se sugerează că primarul municipiului Alba Iulia ar fi de vină pentru actuala problemă, situația se știe foarte clar: noi suntem într-o prelungire de contract și așteptăm de doi ani, căutăm soluții, din cauza faptului că s-a întârziat foarte, foarte mult, cu contestațiile și licitațiile de la groapa de gunoi de la Galda de Jos.

Noi încercăm să ne adaptăm situației, dar nu suntem deloc vinovați de această situație”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 23.03.2021 at 12:07

    Am inteles. Da cei cu expresia’preconizam’ ? Voi nu sunteti in stare sa dati niste termene cu una sau doua cifre ? Tot asa era si pe vremea neputinciosului Stalin. Parca s-a schimbat orientarea la Primarie, sau nu imi dau eu seama bine daca este asa.

  2. Ecologizare de catifea

    marți, 23.03.2021 at 13:07

    Interesant. De parca nu era si asa oripilat şi dezgustat cine intra in oras din autostrada printre muntii de gunoaie de la Partoş. Cu zona aceea cine este responsabil? Probabil plasa cu care au fost acoperiti cand s-a inaugurat autostrada a luat-o …vântul?

  3. MARIUS

    marți, 23.03.2021 at 13:17

    Însă aici distanța de tansport din Alba Iulia către depozit ar destul de mare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax