Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Gabriel Resources ar putea apela la INSTANŢĂ dacă proiectul Roşia Montană este respins. Acţiunile companiei s-au PRĂBUȘIT la bursă

Publicat

Gabriel Resources va analiza toate opţiunile posibile în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană, inclusiv transmiterea unei notificări formale referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă. Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă.

Gabriel Resources a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale altor miniştri din Guvernul României, apărute în presă luni, potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană urmează să fie respins înainte de a fi dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al companiei canadiene.

Fără a lua în calcul că Guvernul a aprobat proiectul de lege în şedinţa din 27 august, iar sondajele recente arată susţinere în România pentru continuarea proiectului, pare că Executivul a instituit proceduri de urgenţă pentru a opri orice dezbatere în Parlament, notează Gabriel Resources.

„Gabriel încearcă să obţină rapid confirmări privind decalraţiile făcute şi clarificări asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Roşia Montană. Dacă propunerea legislativă este respinsă, compania va evalua toate variantele de acţiune disponibile, inclusiv notificarea formală a intenţiei de a iniţia un litigiu ca urmare a multiplelor încălcări ale tratatelor internţionale referitoare la investiţii”, se arată în comunicat.

Actiunile Gabriel Resources s-au prabușit luni cu pana la 70% la bursa din Toronto, dupa ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandand la inceperea sedintei tranzactionarea cu prudenta. Titlurile Gabriel Resources au coborat la un minim de 0,43 dolari pe unitate, cu 70% mai jos decat cotatia de deschidere. Ulterior, cotatiile s-au intors pana la 0,57 dolari pe actiune, iar scaderea s-a limitat la 61,2%, la ora transmiterii acestei stiri.  Imediat dupa deschidere titlurile au urcat usor la 1,11 dolari, pentru ca apoi sa coboare brusc pana la 0,45 dolari pe unitate.

””Cel mai probabil astazi pretul actiunilor va incorpora o respingere a proiectului in Parlament. Pentru investitorii care au o toleranta la risc mare si fonduri disponibile pentru un orizont lung devine interesanta perspectiva unui litigiu. Daca luam in considerare un numar maxim de 500 milioane de actiuni ale Gabriel Resources (aici sunt incluse si optiunile primite de management) si acceptam ca valida suma vehiculata de premier de doua miliarde de dolari despagubiri o actiune ar trebui sa ‘valoreze’ circa patru dolari. Aceste sume nu ar include si cheltuielile companiei si nici eventualele taxe”, a declarat pentru business24.ro Ovidiu George Dumitrescu, reprezentant al companiei de brokeraj Tradeville.”

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cristian

    luni, 09.09.2013 at 19:00

    ATENTIE!! DIVERSIUNE MAJORA!!
    Faptul că majoritatea televiziunilor şi a presei, care până mai ieri făcea apologia proiectului RMGC, anunţă astăzi victoria străzii, e o dovadă în plus că bătălia nu s-a încheiat şi că totul e o diversiune menită să liniştească spiritele înainte de a fi cazul. PROCEDURA DE URGENŢĂ e ceea ce şi-a dorit RMGC şi Guvernul, nu e o revendicare a protestatarilor! E o procedură menită să ducă legea la vot fără o dezbatere reală (atâta câtă era).
    Strada a cerut RETRAGEREA LEGII, nu votarea ei în procedură de urgenţă!
    DE ACEEA TREBUIE SA CONTINUAM LUPTA!!
    Contactati-i pe parlamentari si cereti-le sa NU voteze aceasta lege mizerabila!!

  2. Pingback: Gabriel Resources cere despăgubiri de 4 miliarde de dolari dacă Parlamentul respinge proiectul minier de la Roşia Montană | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax