Actualitate
(GALERIE FOTO) „Alba Culinaria”, un festin multicultural, marca „Erasmus”, în cantina Universităţii „1 Decembrie 1918”
Studenţii străini, bursieri Erasmus la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au fost protagoniştii unui veritabil festin culinar, organizat miercuri în cantina din incinta instituţiei, începând cu ora 17.00. Mesele au fost „acoperite” cu felurite mâncăruri, specifice ţărilor din care provin „erasmuşii” din Alba Iulia (Grecia, Spania, Turcia, Franţa, Italia, Lituania), dar şi cu bucate tradiţionale româneşti. Evenimentul se numeşte „Alba Culinaria” şi a fost organizat în cadrul „Zilelor Erasmus”.
Plăcinte greceşti, mâncăruri asiatice cu orez, tortilla spaniolă, tzatziki, paste italieneşti, brânzeturi franţuzeşti dar şi mici cu muştar, zacuscă, murături, prăjituri şi cozonaci, „Eugenia”, ciocolată ROM sau „Poiana”, socată şi vinuri de Jidvei şi Cotnari – acestea sunt doar o parte dintre bunătăţile care au umplut mesele cantinei Universităţii, la „Alba Culinaria”. Studenţii români şi colegii lor, bursieri Erasmus au gătit toate aceste mâncăruri şi au împărtăşit reţete, dar şi obiceiuri şi aspecte culturale specifice ţărilor din care provin. În binecunoscutul stil „Erasmus”, seara s-a lăsat cu o petrecere studenţească şi multă voie bună.
Vă prezentăm o galerie foto de la eveniment:
FOTO: Vali CIONTEA
[nggallery id=251]
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pingback: “Alba Culinaria” | Studenţii străini şi români de la UAB pregătesc produse tradiţionale la restaurantul universităţii | Alba24