Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: „Copilărie pentru toţi copiii”. Atelier de creaţie de păpuşi pentru micuţii romi din Blaj şi Cugir

Publicat

O sală de clasă de la Şcoala „Ion Micu Moldovan” din Blaj a devenit, pentru o zi, atelier de creaţie a copiilor romi. Este vorba despre un mini-atelier de bricolaj, confecţionare de păpuşi din materiale textile şi obiecte decorative din hârtie, în care copiii de la Clubul Copiilor din Cugir, mici experţi în croitorie, i-au învăţat pe colegii lor din Blaj secretele acestei arte. Acţiunea este parte a evenimentului „Copilărie pentru toţi copiii”, ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie şi organizat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Evenimentul „Copilărie pentru toţi copiii” este dedicat copiilor de etnie romă. Acesta s-a desfăşurat marţi, la Blaj, la Şcoala „Ion Micu Moldovan”, unde s-au deplasat un grup de copii romi de la Clubul Copiilor din Cugir. În cadrul Clubului, funcţionează o secţie de Design Textil, coordonată de ing. Polisenia Morar, în care copiii învaţă să croiască, să coasă la maşină şi să confecţioneze păpuşi şi hăinuţe.

Astfel, timp de aproximativ 2 ore, micuţii experţi cugireni i-au învăţat pe colegii lor din Blaj cum să mânuiască unelte de bricolaj şi, dându-şi frâu liber creativităţii, să confecţioneze jucării şi obiecte decorative din materiale textile şi hârtie.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic, susţinut de copiii romi din Blaj, cu muzică şi dansuri tradiţionale.

[nggallery id=147]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax