Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Delegaţia de profesori de la Colocviile de Etnografie şi Folclor au vizitat localităţile Câlnic şi Cut

Publicat

În acest sfârşit de săptămână (23-25 martie), în Alba Iulia au avut loc Colocviile de Etnografie şi Folclor „Gheorghe Pavelescu”, aflate la cea de-a IX-a ediţie. Dacă ziua de sâmbătă a fost dedicată, în principal, susţinerii de lucrări ştiinţifice pe tema patrimoniului material şi imaterial, etnografie, folclor, cultură şi tradiţii, duminică, participanţii au vizitat, în scop documentar, Cetatea de la Câlnic şi Biserica de la Cut.

Delegaţia de participanţi la Colocviile de Etnografie şi Folclor „Gheorghe Pavelescu”, compusă din profesori universitari, etnologi, etnografi, cercetători şi iubitori de folclor din toată ţara, a efectuat, duminică, o vizită documentară la Câlnic şi la Cut. Vizita documentară a grupului a fost asistată de directorul Centrului Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia, Coriolan Honcaş şi de directorul adjunct, Daniela Floroian, în calitate de organizatori ai evenimentului.

Grupul a vizitat Cetatea din Câlnic, în compania unui ghid care le-a prezentat tuturor un istoric al obiectivului turistic şi al locului.

După vizitarea Cetăţii, delegaţia s-a deplasat în satul Cut, unde a vizitat biserica şi a asistat la slujba religioasă oficiată cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, totodată şi hramul bisericii. Prof. univ. dr. Ilie Moise, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, originar din Cut, a prezentat un scurt istoric al localităţii, vorbind, de asemenea, şi despre cele două volume lansate sâmbătă, „Confrerii carpatice” şi „Ethnologica, nr. 4”.

În continuare, grupul şi-a continuat itinerariul printr-o vizită la Centrul Cultural Catehetic „Sfântul Ioan Valahul” din Cut, unde au admirat o expoziţie etnografică deschisă.

Excursia s-a încheiat cu un program artistic la Căminul Cultural din Cut, susţinut de localnici şi rapsozi populari.

FOTO: Vali CIONTEA

[nggallery id=134]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax