Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Ioan Bocşa şi Ansamblul „Icoane” au susţinut, sâmbătă, un concert de colinde la Alba Iulia

Publicat

Interpretul de muzică populară Ioan Bocşa, împreună cu ansamblul de muzică tradiţională „Icoane” au susţinut, sâmbătă seara, un concert de colinde la Alba Iulia, în cadrul unei serii de concerte de colinde în mai multe oraşe. Artiştii au oferit publicului o reprezentaţie originală a cântecelor de inspiraţie populară, de sărbători, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.00.

La Alba Iulia, în cadrul concertului de colinde, alături de Ioan Bocşa şi Ansamblul „Icoane” au mai putut fi ascultaţi şi alti artişti consacraţi ai muzicii populare: Veta Biriş, împreună cu studenţii Institutului Greco-Catolic de la Blaj, Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur”, Mirela Mănescu sau Corul „Codex Apulum”.

Concertul de Iarnă poate fi urmărit şi la Cluj-Napoca, în 20 decembrie, la Teatrul Naţional din oraş, începând cu ora 19.00 şi la Câmpia Turzii, luni, 19 decembrie.

Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească “Icoane” al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub instruirea profesorului Ioan Bocşa îşi propune restaurarea sonoră a unor producţii muzicale arhaice, ce vor transpune ascultătorii într-o atmosferă specifică satului românesc de acum câteva sute de ani.

Concertul de iarnă intitulat “Praguri” conţine un repertoriu  ce acoperă tot ciclul vieţii, cuprinzând cântece ce însoţesc cele mai importante etape ale vieţii umane.  Membrii ansamblului “Icoane” aduc în scena o mare varietate de costume populare specifice zonei de provenienţă a fiecăruia, creându-se astfel un tablou inedit prin frumuseţe şi diversitate folclorică.

Foto: Vali Ciontea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. alina

    marți, 13.12.2011 at 10:23

    se poate stii o ora de incepere a spectacolului din alba iulia????ms

  2. Eu

    marți, 13.12.2011 at 15:11

    Si un pret al biletului ?

  3. ana

    miercuri, 14.12.2011 at 11:01

    17 decembrie, ora 18, pret 10 lei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax