Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Serbarea Narciselor la Negrileasa, cu spectacole de muzică și dansuri populare

Publicat

Ca în fiecare an din ultimele patru decenii, în sfârșitul de săptămână din jurul datei de 20 mai, narcisele de la Negrileasa devin “vedetele Apusenilor” şi sunt celebrate printr-o sărbătoare specială. Este vorba despre deja tradiţionala “Serbare a Narciselor”, la care sute sau chiar mii de oameni din zona Apusenilor şi din ţară vin să se bucure împreună de frumuseţea delicată şi parfumată a Poienii Narciselor de la Negrileasa. În acest an, evenimentul a avut loc duminică, 19 mai.

În acest an, ca şi în cei precedenţi, “Serbarea Narciselor” s-a îmbinat cu concursul “Cultură pentru Cultură”, în care echipe artistice din localităţile dimprejurul comunei Bucium au venit să “se întreacă” în dansuri, cântece şi obiceiuri populare specifice satului lor.

De această dată, concursul „Cultură pentru Cultură” a reunit echipe din patru comune: Poiana Vadului, Ocoliș, Mogoș și Vadu Moților. Locul I a revenit comunei Vadu Moților iar pe locul II s-a poziționat comuna Mogoș. Locul III a fost adjudecat de Ocoliș.

Invitații speciali ai evenimentului au fost formațiile din Ciuruleasa, Bucium, Galda de Jos, Sohodol, Ansamblul Folcloric al Județului Alba, condus de prof. Alexandru Pal, coregrafia Ioan Lupșe, soliști: Floricica Moga, Dorina Narița, Maria Filimon, Cătălin Hașa și Nicolae Tuhuț.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Primăria și Consiliul Local Bucium.

FOTO-Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cipri

    miercuri, 15.05.2013 at 22:37

    sambata e 18 mai, iar 19 e duminica. Ai scris gresit ceva, ori e duminica 19 mai, ori sambata 18 mai.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 15.05.2013 at 22:45

      duminica, 19. scuze, am corectat. multumim frumos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax