Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Spectacolul Commedia dell’Arte „Bătrânei sau Tinerei”, la aniversarea a 11 ani de Skepsis

Publicat

Trupa albaiuliană de teatru Skepsis a împlinit luni 11 ani. Cu această ocazie, tinerii actori au jucat spectacolul „Bătrânei sau Tinerei”, în stilul Commedia dell’Arte și i-au amuzat copios cu replicile, mișcările și povestea lor pe cei aproximativ 200 de oameni prezenți în Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților.

Spectacolul i-a adus în prim plan pe binecunoscuții protagoniști ai stilului Commedia dell’Arte: Pantalone, Dottore, Isabella, Lelio, Colombina, Arlechino și nu numai. Astfel, timp de aproximativ o oră și jumătate, publicul a urmărit controversata poveste a piesei.

Bătrânul Pantalone era îndrăgostit de tânăra și frumoasa Isabela, fiica omului de știință Dottore și își dorea din tot sufletul să se căsătorească cu ea. Doar că aceasta îl iubea pe fiul lui Pantalone, candidul Lelio. Pentru a-și îndeplini visul, Pantalone apelează la cea mai sigură metodă de tentație, banii, pe care îi oferă tatălui fetei, Dottore, care nu refuză și încearcă să își convingă fiica să facă pasul cel mare. În paralel, tinerii îndrăgostiți pun în scenă un plan „mistic”, cu ajutorul Colombinei, al lui Arlechino și al unui Vraci, și până la urmă ajung să își facă tații să îi împingă spre căsătorie și procreație.

Piesa a stârnit repetate hohote de râs și le-a adus actorilor aplauze.

Spectacolul este produs în urma unei colaborări de excepţie prin care grupul a fost iniţiat în abordarea acestui gen de către regizorul Eugen Stroe Nacht (Israel), în urma unui proiect desfăşurat în această primăvară.

Biletele au costat 5 lei și au reprezentat continuarea acţiunii de strângere de fonduri pentru înfiinţarea Teatrului Comunitar Skepsis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax