Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO-VIDEO | Muzică la „Dilema Veche”: Maria Răducanu, Norzeatic, Jazzybirds, Les Elephants Bizarres și KUMM

Publicat

YouTube video

A doua zi a Festivalului „Dilema Vache” a adus sunet și melodie în Cetatea din Alba Iulia. Cinci formații au cântat pe scenele din Piața Cetății și din fața catedralei ortodoxe, în aplauzele a sute de spectatori. Este vorba despre Maria Răducanu cu Chris Dahlgren şi Jazzybirds la scena de jazz și KUMM, Les Elephants Bizarres și Norzeatic împreună cu Avant’n’Gard la scena indie.

Trupa Jazzybirds este din Cluj-Napoca și este compusă din András Szép la pian, Attila Antal la double bass, Domokos Csergő la tobe, Yolanda Covacinschi la voce și Zoltán Réman la saxofon. Aceștia s-au aflat pentru prima dată la Alba Iulia, la Festivalul „DIlema Veche” și au cântat, în stil jazz, melodii celebre din mai multe categorii și perioade muzicale. Cu o voce puternică și plăcută, solista i-a condus pe spectatori, într-un moment al concertului, într-un joc vocal amuzant și i-a făcut să cânte alături de ea.

Mul t așteptată la Alba Iulia de către iubitorii muzicii culte, Maria Răducanu le-a dăruit spectatorilor o „călătorie” printr-o mulțime de stiluri și culturi muzicale. Pornind de la jazz, combinând cu versuri din folclorul românesc vechi, din cel portughez sau influențe tribale, concertul a constituit unul dintre momentele de maximă calitate, din festival. Deliciul publicului a fost făcut și de contrabasistul Chris Dahlgren, care, în finalul concertului, a cântat și la voce alături de solistă.

În același timp, cei care au preferat stilul indie au putut asista la concertele din Piața Cetății, unde s-a cântat hip-hop, dub, rock alternativ. Concertul a fost deschis de Norzeatic și Avant’n’Gard, cu Maria Balabaș la voce, după care pe scenă au urcat Les Elephants Bizarres, care au adus mișcare printre rândurile publicului. Trupa Kumm din Cluj-Napoca a încheiat a doua seară a Festivalului „Dilema Veche” cu un concert de rock alternativ.

Vedeți mai jos câteva imagini foto-video. Pentru galerie peste 100 de poze, intrați pe Facebook.Alba24.ro.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax